Thursday, July 29, 2010

Grill-Liha

Täna käisin poes ja ostsin endale ja koerale grillimiseks liha, endale lihalõikusid, koerale ribisid (hind sama - umbes 45 EEK kilo). Samas on siinmaal millegipärast kombeks inimestel ka kontide kallal närida ja searibid on lausa delikatess samas kui loomakeelt vaadatakse jubedusvärinaga - noh maitse asi.

Igatahes peale raamatukogu jooksu sai nii lihad kui ka ribid grillile visatud ja sel ajal kui need susisesid tegin kiirelt endale tomatisalati ja kartuli mikrokas. Mulle meeldib liha ja vorste küpsetada päris puudega, mitte söe või gaasigrilliga, mis kah olemas on ja samas hulga lihtsam kasutada. Aga kui aega ja viitsimist on, siis teen nii kuidas maitseb parem.

Magustoiduks röstisin bageli ja panin sellele julgelt "Philadelphia Cheese" - nii paksult et hambad ei põruks nagu vanaisal oli kombeks öelda leivale või määrimise kohta. Joogiks muidugi kohv pähklikoorega - mmmm....

Igatahes sai lihakraam maitsev nagu ka koer kinnitada võib. Samas on viimasel ajal fotokas jupsima hakanud, peale seda kui aparaat pisemal lapsel ekskursioonil kaasas oli. See-eest sain väga kunstilised ja unikaalsete efektidega grillimise fotod mille põhjal võiks arvata, et poole küpsetamise pealt saabus jääaeg. Fotode järjestus on sealjuures ajaliselt õige.

Kokkuvõttes vitsutasime kered head-paremat täis kusjuures koer ka minu lohakile jäetud pipra ja soolaga vürtsitatud tomati-hapukoore salati pintslisse pistis. Päeva lõpetasin naabrite pool istudes, kus jällegi õllevaadil punn maha löödi ja kesvamärjukesel vabalt joosta lasti. Seekord pidasin piiri, homme ju tööpäev aga nii võib alkohoolikuks muutuda kui naabrid muudkui vaadiõllega kostitavad:)

Lõpetuseks panen pildi meie pirnipuu oksast, mis puuviljade raskuse all nii lookas, et kipub ära murduma. Pidin toed alla panema. Igatahes kui naispere koju jòuab siis on pirnid valmis. Kuna nii palju süüa ei jõua on kaasa neist lihtsalt mahla teinud. Tundub raiskamisena aga mis teha, ikka parem kui komposti visata.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!