Thursday, July 8, 2010

Omnivoor

Täna veendusin lõplikult, et meie kutsu on kõigesööja. Korjasin vaarikaid ja koer vahtis kõrval. Panin neid suhu ka nii palju kui jaksasin süüa, sest palju mul ikka seda toormoosi külmkappi mahub. Isegi kaasa tehtut on veel alles vaatamata sellele, et supilusika abil jõudumööda üritan hävitada.

Küünitasin parasjagu kaugemaid marju noppima kui ootamatult vaarikavarred kiikusid. Ju läksid võrkaia küljest lahti mõtlesin, aga siis liigatas varrepundar uuesti ja seda liialt ebaloomulikult. Vaatan alla ja mis ma näen, Koko sikutab esihammastega punast marja maha ja neelab kiirelt alla kui hoiatavalt "ot-ot-ot!!!" teen.

Elukas oli ilmselt mind tähelepanelikult jälginud ja märganud, et neid punaseid ümmargusi asju suhu topin. Küllap mõtles koeraaju, et kui juba isand sööb, küllap kõlbab siis minulegi. igatahes ei piirdunud Koko maitsmisega vaid kukkuski marju vartelt maha napsima. Kui mammut kõrgemal nägi, siis hüppas sellele järgi. Mõne aja pärast pidin ta ära ajama, sest kohati rändas looma kõrist alla terve kobar, kus enamus marju alles toored olid.

Mul polnud mitte vaarikatest kahju, mida ei jaksa niikuinii ära süüa, kartsin hoopis, et loomal võib taolise harjumatu pala peale kõhuhäda tekkida. Ja mul pole mingit soovi öösel sellise jamaga jännata. Pilti ei teinud, sest ilm oli juba hämar ja ei viitsinud tuppa fotoka järgi minna. Ehk klõpsan foto graafilise asitõendi näol nädalavahetusel.

Käisin täna rattaga raamatukogus ja jäin ühe poolakast töötajaga pikemalt juttu puhuma. Ta alustas küsimusega, kus lapsed seekord on? Vastasin, et kodumaal ja nii me siis lobisesime - kaks eurooplast omavahel kuni järjekorras inimesed köhatama hakkasid. Naljakas kuidas siin tunned eurooplastega (valgete inimestega) ühtekuulusvustunnet. Ehkki mul pole teiste rasside vastu miskit on eurooplased siiski kuidagi "omad".

Tagasiteel kasutasin veidi oma maksude raha ja hüppasin linna basseini ennast jahutama. Välibasseinid on kasutamiseks "tasuta", mis tähendab, et taome nad oma linnale minevate maksudega kinni. Paraku oli rahvast nii palju, et normaalselt ujuda ei mahtunud, aga vähemalt sain märjaks ja jahedaks selles koledas kuumuses, mis täna ulatas +34 kraadini, niiskusindeksiga +44C.

3 comments:

  1. Tuttava koer sõi peenralt kurke :)

    Ja ei tohiks see talle midagi teha:)

    ReplyDelete
  2. Ega ei teinud jah miskit muud kui et "päts"oli tavalisest suurem ja pehmem:) Loodetavasti ei teki tal maitseharjumused ülejäänud aiasaaduste vastu.

    P.S. Kurki sööb meil kass, tõega kohe ei maksa värsket kurki lauale vedelema jätta.

    ReplyDelete
  3. Meil Guelphis pole välisbasseine..on Guelphi järv aga linnatranstport sinna ei käi ja külastus on 5 dollarit.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!