Saturday, July 31, 2010

Pidulik Õhtuöök:)

Esiteks tahan rõhutada - iga päev ma niimoodi endale toitu ei tee. Muidu võin veel varsti koju saabuval naisperel sellise mõtte pähe istutada, et sobin hästi kodukokaks:) Lihtsalt täna oli järjekordse suvise kolmepäevase nädalavahetuse esimene päev ja aega jäi üle. Lisaks avastasin külmkapi ust avades koerale (ja endale) ostetud ribid, mis vajasid küpsetamist, lillkapsa, tomatid ja kurgid.

Selle punase oksesarnase plöga segasin kokku meenutades noorukipõlves vanaema juures šašlõki kõrvale saadud kastet. Tol sügaval stagna ajal palju toidupoolist saada polnud aga hea ettekujutusvõimega inimene suutis nii mõndagi põnevat kokku keerata. Salati koostisesse kuulub hakitud hapukurk, sibul, värske kapsas, tomat ja värske kurk, punane ollus on katšup ja lisaks riputasin maitse järgi soola ning pipart. Mõningase üllatusena tuligi pea sama hea välja kui see mida mäletasin - ainus häda, et siinne ketšup kipub magus olema, mis veidi segas. Igatahes grill-liha kõrvale igati kõlbulik. Mikrokas hautatud lillkapsas asendas edukalt tavapärast kartulit. Muidugi eemaldan ribidelt enamuse lihast enne kui kondid kutsale edasi annan.

2 comments:

  1. Oh, kui tervislik! Kas nii vähestest ribidest tõepoolest piisas või on neid taldrikul vähe pildi esteetilise kooskõla pärast?
    Ribid mu lemmikud!

    ReplyDelete
  2. Mulle piisas koerast õgardile muidugi mitte (tema sai kondid). Tegelt olen ma nüüd ise ka hakanud mõtlema, et oleme vist keskmisest väiksema söömaga kusjuures vahel pugin end küll kõrvuni täis. Aga ega see pole kogu söök, magustoiduks võtsin mehise kausitäie mocca-mandli jäätist.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!