Sunday, September 19, 2010

The Grand Design

Tegu on mõnevõrra iganenud uudisega, mis paar nädalat tagasi laineid lõi. Põhjus isegi veidi koomiline nagu kommenteeriti: Kui keegi tuntud tegelane väidab, et jumal on olemas ei märka seda keegi aga kui juhtub vastupidi siis "All hell brakes loose". Lisaks pole tegu uudisega, sest Stephen Hawking ei muutnud oma suhtumist sellesse küsimusse, lihtsalt tema eelmise raamatu lõpus oli veidi ebaõnnestunud väljend, mida tõtati tõlgendama kui jumala olemasolu võimalikkuse tunnistamist.

Nüüd aga tsiteerides "The Times" artiklit tema viimase raamatu "The Grand Design" kohta: Modern physics leaves no place for God in the creation of the Universe ja Just as Darwinism removed the need for a creator in the sphere of biology, Britain’s most eminent scientist argues that a new series of theories have rendered redundant the role of a creator for the Universe. Tõlgituna siis: Moodne füüsika ei jäta ruumi jumalale universumi loomise juures ja Nii nagu Darwinism kõrvaldas looja bioloogiast väidab Briti tuntuim teadlane, et vastavalt uutele teooriatele pole jumalal kohta universumi loojana.

Ise pole veel seda raamatut lugenud aga olen juba raamatukogus järjekorda pannud. Kui ükskord järjekord minuni jõuab, eks siis kirjutan pikemalt.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!