Monday, November 28, 2011

Küber Esmaspäev

Kes naiivselt arvas, et tänupühade kommertsiaalne osa "musta reedega" läbi sai eksis rängalt. Lisaks suurele rahvaste rändamisele (kuuldavasti 40% USA elanikkonnast), mis lennufirmade ja naftatootjate äri edendab otsustati mõnda aega tagasi lisada "Cyber Monday". Seda nende lüpsmiseks, kelle rahakotti mõned dollarid olid ununenud või kelle krediitkaardid polnud veel limiiti ületanud.

Marketingu analüütikud olid avastanud, et müük läheb palju paremini, kui päevale mingi nimi anda. Küber Esmaspäev sobis suurepäraselt, sest eriti viimasel ajal on suurt tähelepanu pööratud online ehk interneti kaudu kauba tellimisele. Eks oma osa mängib ka asjaolu, et mitmepäevasest kalkuniõgimisest oimetud inimesed ei jaksa end enam poodidesse vedada. Loogiline lahendus: Kui mägi ei lähe Muhamedi juurde peab Muhamed mäe juurde minema. Rahakulutamis võimalus tuuakse sulle koju diivanile kätte.

Täna pakutava kauba valiku puhul rõhutatakse eriti noortele ja meestele mõeldud kraami peale nagu elektroonika, arvutid, spordikaubad, ... Kaval reklaampilt soovitab ka naisi mitte unustada:) Minagi vaatasin mugava Redflagdeals veebilehe abil üle tuntumate firmade pakkumised ja võisin rahuloluga veenduda, et polnud sendi võrragi reedesest paremad. Samas mitmed tõsiselt head kaubad (nagu meie läpakas) tänaseks välja müüdud.

Kuid arvutimängude osas pakuti 50%'st allahindlust mitmele reedesest väljapanekust erinevale. Rõõmuga sai Originilt Battlefield Bad Company 2 teine koopia $9.99 eest tellitud, et oleks võimalik kahekesi koos paralleelselt internetis mängida. Vanem plika oli sutsu nördinud, sest reedel muretsetud Sims 3 oli nüüd koos "Pets" ehk koduloomade lisaga soodsamalt saadaval. Aga nagu ameeriklased ütlevad: you win some, you lose some:)

Eraldi tuleks rõhutada, et see on kuldne aeg küber sulleritele, kes lihtsameelseid, hajameelseid ja muidu arvutiasjandusega mitte kõige paremini kursis olevaid kliente mitmesuguste trikkidega haneks tõmbavad. Interneti kaudu tellides peab päris tähelepanelik olema, eriti kui pakkumine uskumatult soodne paistab - enamasti siis on ta ka uskumatult soodne nii, et jääd nii kaubast kui rahast ilma:)))

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!