Tuesday, November 29, 2011

Tehnoloogiline Mahajäämus !

Ma varsti enam ei imesta, et igasugune uuem tehnoloogia Põhja Ameerikasse viimases järjekorras jõuab. Viimaseks näiteks Samsung Galaxy Note. Olen veebilehtedel selle "varsti tootmisse tuleva" super nuti telefoni omadusi uurides juba piisavalt ilastanud. Mulle just perfektselt sobiv, sest vanema plika Google Nexus veebis mugavaks surfamiseks veidi liiga väikese ekraaniga, tahvelarvutid jälle liiga suured ja samas ei oma siinmaal mugavat mobla ühendatavust.

Galaxy Note just paras kompromiss oma suure lahutusvõimega 5.3" surfatava ekraaniga olles siiski veel kaasaskantav. Teadsin, et siin pidada too riist müügile tulema millalgi 2012 esimeses kvartalis.

Täna sain shoki kui Delfit lugedes avastasin EMT reklaami, kus seda Eestis juba pakutakse. Avasin kiirelt Samsung canada veebilehe lootuses, et ongi teine juba välja tulnud aga võta näpust. Canada uusim Samsungi telefon on Galaxy Nexus, mis varsti pidavat poodidesse jõudma. Galaxy Note nende otsingusse toksides ei tulnud ühtegi vastet, no sellest pole nad lihtsalt veel kuulnud.

Esialgu mõtlesin, et äkki minu viga, ei saa ju nii olla, et Eestis müügil ja siin ei teatagi. Googeldasin siis ja sattudes kasutajate foorumitesse sain aru, et polnudki eksitust. Nimelt tellivad kohalikud huvilised neid telefone Euroopast, Aasiast, ... ja mujalt, sest Põhja Ameerikas ei ole saadaval ja lähemal ajal ei tulevat ka. Ei tea kas siin on kadunud Steve Jobsi käsi mängus või mis, aga kuri kahtlus, et kohalikele tootjatele üritatakse eelist anda konkurentide toodangu väljalaskmist igasugu bürokraatlike trikkidega takistades. Seda muidugi tarbijate arvelt, kellele i-Telefone, Mustmarjasid ja Motorolasid igal nurgal pähe määritakse.

Nii hädas ma ka pole, et Eestist tellima hakkaks, aga turri ajab selline asi ikka küll! Mis ikka, tuleb varuda kannatust ja oodata millal see siin saadavale ilmub ja millise kirvehinnaga:)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!