Friday, November 25, 2011

Must Reede

Täna 25 Novembril, täpselt kuu aega enne päeva kui miljonid lapsed ameerika kombe kohaselt jõulupäeva hommikul kuuse alla oma pakke avavad, tähistati USA's Black Friday-t ehk musta reedet. Päeva mille jooksul inimesed kõige suurema hulga raha poodidesse viivad, isegi jõulude eel ei osteta nii palju kraami. Viimastel aastatel on see traditsioon ka üle 49'da paralleeli jõudnud. Eriti märgatavalt sel aastal kui minagi oma panuse USA (või pigem Taiwani kui tootja) majanduse turgutamisse andsin.

Siin Canadas ei paista inimesed odavate pakkumiste peale nii hulluks minevat kui USA's. Raadios nimelt räägiti kuidas mingi suurema poe (vist Walmart) ukse taga oli üks proua kavalat trikki kasutanud, et oma mehele trügimises eelist anda. Nimelt lasi ta pipragaasi kinniste uste taha kogunenud trügiva jõugu peale, ja mees lipsas märga rätikut näol hoides segadust kasutades esimeste hulgas uksest sisse. Aga no eks ameeriklased on vähe emotsionaalsemad ka kui külmad canadalased:)

Tegelikult on muidugi tegu päevaga mil kaupmehed üritavad seisma jäänud kraamist lahti saada. Inimesed meelitatakse poodidesse piiratud koguse supersoodsa hinnaga hea kaubaga. Ja kui juba oled kliendi poodi saanud, küllap midagi ta siis ikka ostab. Nii lähebki avamise ajal kiskumiseks nende väheste tõsiselt soodsate asjade pärast. Kavalamad (nagu mina:) sooritavad oma ostud neti teel, vältides trügimist. Muidugi võid ka nii ilma jääda kui ei ole kohe jaol või ei kasuta miskit kavalamat nippi;)

Mina panin arvuti abil oma ostu juba neljapäeva õhtul kinni kui isegi õiget hinda veel väljas polnud. Piinlik tunnistada, aga seekord muretsesime vanemale lapsele uue läpaka, mis loodetavasti peaks kaua vastu pidama. Tema vana läheb telekaga kasutamiseks, sest kaasa soovib vahel privaatselt enda oma taga istuda mis momendil pildikastiga ühendatud.

Läpakas sai piisavalt võimas valitud, et ta ka viimaseid mänge (nagu BF3;) jaksaks vedada. Hind 1149 canada dollariga seetõttu suht kopsakas aga parim, mida siinmaal õnnestus leida. Arvustuste põhjal on see pill enam-vähem parim, mida planeedil "inimliku" hinnaga pakutakse. Sarnaste näitajatega eritellimuse alusel kokkupandud spets mänguläpakad maksavad poole rohkem.


Asuse firma ise annab lisaks tutvustavale videole järgmise, mitte just tagasihoidliku iseloomustuse:
Hail to the King!
The world of portable gaming has a new reigning king. The G74SX is a performance notebook that imposes its will with the combined power of a second generation Intel® Core™ i7 CPU and NVIDIA® GTX 560M GPU with 3GB of GDDR5 VRAM. A score of P2008 in 3DMark11 and P9180 in 3DMark Vantage takes over the reins as the fastest notebook in the land. Support for DirectX®11 ensures that you’ll not only have the fastest rig in town, but also the ability to play games as they were meant to be seen for a long time ...

Momendil on läpakas postipakis alles kusagil poolel teel, eks kirjutan pikemalt kui kohale jõuab ja esimesed lahingud maha peetud. Sel otstarbel sai täna veel üks ost sooritatud, nimelt õnnestus Battlefield3 teine koopia alla poole hinna saada! Black Friday puhul pakkus Origin seda üle interneti mahalaadimisel $30 eest. Kui küsisin kohalikus elektroonikapoes naljapärast, kas nad saaks mulle sama hinda pakkuda, andis kena klienditeenindaja neiu pikemalt puiklemata lisaks 10% maha nagu nende poes kombeks. Tavaliselt internetihinnaga poed ei võistle aga ilmselt on konkurents nii tihedaks läinud, et kaupmeestel tasub iga dollari pärast pingutada.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!