Saturday, April 7, 2012

Blondid Euroopas

Avastasin netist huvitava kaardi, mis näitab blondide protsentuaalset arvukust Euroopas. Esimesel pilgul on kohe selge, et suures plaanis kajastab kaart aastatuhande tagust Viikingite mõju. Oli ju tolle aja sõdalastel lausa aukohuseks oma geene vallutatud aladel või ka lihtsalt röövretkedel lahkelt jagada tundmata huvi selle vastu kas taolist kingitust ka vastu sooviti võtta:)

Igatahes on blondide vastuvaidlematu keskus Rootsi-Norra keskosa ja Soome põhjaosa kus osakaal üle 80%. Balti riikides, ülejäänud Skandinaavias, osal Venemaast ja Inglismaast on blondid ikka veel ülekaalus peegeldades nende piirkondade asustatust põhjamaalaste järglaste poolt. Samas näitab blondide jaotustihedus kui tehislikud geneetilises mõttes on tänapäeva rahvuspiirid, paljud riigid on jagatud blondiinide hulka arvestades. Eestiski julgen arvata, et saared , Põhja-Eesti ja rannikualad on heledapäisemad kui ülejäänud piirkonnad vihjates omaaegsele tugevale seotusele viikingitega.

Seega ei paista suurt tõele vastama müüt blondiinide rumalusest, lollid poleks ju suutnud tillukeselt tuumikalalt alustades lõpuks domineerida nii laias piirkonnas. Olgem siis uhked oma sõjakate heledapäiste esivanemate üle ja hoidkem üleval nende arvukust. Kõrvalolevat pilti vaadates pole ilmselt põhjust karta, et see raske saaks olema:) Ei saa salata, et teema südamelähedane, minulegi on alati blondiinid sümpatiseerinud, isegi naine sai blond võetud:) Parafraseerides nõuka aja hüüdlauset: Kõik maailma blondid, ühinege!!! :)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!