Tuesday, April 3, 2012

Nutifon Galaxy Nexus

No nii, lõpuks siis sai ka endale siinmaal korralik mobla muretsetud. 600$ on pea sama palju kui maksime sügisel hea nutiteleka eest, aga õigustasin ostu nii vajaduse, mugavuse kui kokkuhoiuga. Vajaduse koha pealt on lihtne - eestlasena tunnetan, et pidev internetiühendus on inimõigus, mida siin tagurlikus Kanadas häbematult jalge alla tallutakse:) No kujutage ette, töö arvutitega netis surfamine pole lubatud. Selle küsimuse peaks lausa ÜRO's üles tõstma, hea võimalus meie diplomaatidel maailma rambivalgusse sattuda:)

Mugavuse koha pealt on nutifoniga muidugi pikalt mõnusam talitada, kui pead aeg-ajalt ringi liikuma. Läpakat tüütu pidevalt kaasas tassida. Ekraan ja klaviatuur pisikesed aga kaasaskantavuse vajaduse tõttu tuli kompromissile minna. Hea meelega oleks momendil suurima 5.3"-se ekraaniga Samsung Note võtnud, kuid soodsa operaatori võrgus töötavat Note veel ei tehta ja rohkem ei viitsinud oodata. Tuli leppida suuruselt järgmise multifunktsionaalse ja sama lahutusvõimega 4.65"-se ekraaniga Samsung Nexusega. Minul kui Nokia patrioodil oli seda otsust natu ebamugav teha, paraku Nokialt miskit võrreldavat polnud pakkumisel.

Kokkuhoid tuleb pikas perspektiivis, sest seni maksime mobiilse interneti ja kogu pere telefoniühenduse pealt $115 kuus (3 moblat, lauatelefon ja netipulk), kaasal polnud moblat. Nüüd hakkame maksma $85 kuus koos kaasa moblaga (4 moblat, 2 neist netiühendusega). Ja isegi kui ilmselt lähemas tulevikus lisame nii pisemale plikale kui kaasale mobiilse interneti, ei tule see rohkem kui $100 kuus. Kokkuhoid mõtte kaotanud lauatelefoni ja netipulga arvelt. NB! Täpsuse huvides rõhutan, et kõigile toodud summadele tuleb 15% käibemaksu lisada.

Oma moblaga olen paksult rahul. Esialgne mure netisurfamise mugavuse üle kadus peale 10 minutilist kasutamist. Tekst on lugemiseks piisavalt suur kui telefon külili keerata ja HD videote vaatamine on lausa nauding. Ainult teksti toksimine veidi tüütu seoses minu suurte näppudega, samas tööl ma niikuinii eriti kirjutada ei viitsi ja FB või Skype jaoks piisab täiesti. Viimased paar päeva olen tegelenud igasugu põnevate androidi APP'ide uurimise ja mahalaadimisega. Androidi maailma uustulnukana imponeerib mulle tõsiselt igasuguste pisiprogrammide rohkus ja võimaluste avarus. Pildil on muideks temaatiline mobla taustapilt, mille laps mulle saatis.

Neist kirjutan hiljem veidi pikemalt, sest see teema on vääega pikka ja lai. Ainus värk, mis sutsu segab, on täpitähtede puudumine. Olen juba uurinud mitmeid Keyboard APP'e aga tegelt ei soovi kogu keyboardi muuta, ainult üksikuid tähti, sest olen Põhja-Ameerika klahvistikuga harjunud. Äkki keegi oskab soovitada sellist APP'i mis võimaldab ainult paari tähte muuta.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!