Thursday, February 18, 2021

Perseverance maandumine Marsile

Täna on põnev pärastlõuna, ameeriklaste järjekordne marsikulgur üritatakse maandada Jezero kraatrisse. Ülaloleva video pealt saab vaadata kuidas operatsioon peaks kulgema kui kõik plaanipäraselt läheb. Loodetavasti saabub mõne tunni pärast signaal, mis teatab edukast maandumisest. Samas ei maksa unustada, et umbes pooled Marsile maandumised on ebaõnnestunud, hoiame pöialt!

5 comments:

  1. Hurraa!!! Jõudis edukalt kohale ja saatis isegi paar pilti juba!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=L6dx0pO5MSw

    ReplyDelete
  2. See maandumis multifilm on juba ammu enne valmistatud. Tänapäevalt ootaks seda, et tehisintellekt saadab ainult mälupildid otse YouTube ning toimetab ja kommenteerib ise, tundub nagu NASA on ehitanud nagu puldiga soojuspumba. :)

    ReplyDelete
  3. Nüüd ootaks õunapuid (Marsile):) Väga hea meel.

    ReplyDelete
  4. Sain tööl otseülekandes vaadata, meeskonna reaktsiooni näha on elamus!
    Loomulikult on kõik eelnevad "multifilmid" mida muud oodata, "live" poleks ju suurt miskit näha otse pardalt filmituna. Pildid Marsi pinnalt ja loodetavasti kopterilt saavad ägedad olema, teaduseksperimentidest rääkimata!
    Õunapuude koha pealt jah ... Musk saadab pigem Tesla sinna :D

    Realistlikult vihjab kardetavasti Kuu uurimise ajalugu ja käik edaspidisele. Esialgne entusiasm soikub tasapisi ja mingil momendil selgub, et vahendeid on hädasti vaja Maa elamiskõlblikuna hoidmiseks ega saa Marsi peale raisata. Aga see on niikuinii kauge tulevik, hea kui minu silmad näevad esimese inimese Marsile jõudmist, milles kipun kahtlema ja mitte selle pärast et kavatseks peagi kõrvad pea alla panna :P

    Jällegi loodame, et eksin, Marsile jõudmise koha pealt muidugi ;)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!