Wednesday, May 12, 2021

Ajublokk või vaktsiini kiirgus?

Tuleb tunnistada, et ehkki koroona seni minust mööda läinud, siis vaktsiini kiirgus on ilmselgelt hakanud mõju avaldama😜 Eile üritasin FB kõnet kasutada, teise poole jutt jõuab kenasti minuni, kuid tema mind ei kuule. Viskan kiirelt pilgu helitugevuse nuppudele nii üleüldistele kui FB omale, mõlemad kenasti 70% peal, ei tohiks ju probleemi olla. Mikrofon heliseadistustes sisse lülitatud, FB omas ka aga tee mis tahad, minu kõne ei kosta. Ajasin kiired jutud üle mobla ära enne kui üritasin probleemi süveneda.

Läpaka klaviatuuri ülemises reas kari seadistuse nuppe, neid ma üldiselt kunagi ei käpi aga igaks juhuks vaatasin üle. Hmmm... seal oli ka mikri pildiga nupp. toksisin seda, ei miskit vahet. Igaks juhuks helistasin üle FB kaasale, tema ka ei kuulnud mind. Lasin naisel liinil olla ise palavikuliselt mikri nuppu toksides samal ajal erinevaid teisi nagu Alt, Ctrl, Fn, Win, ... all hoides. (ma ju ometigi ei lasku nii madalale, et hakkaks juhendit tudeerima😜) Järsku kuulsin hüüatust, nüüd kuulen. Viimane kombinatsioon Win + 🔎 oli see mis lülitas mikri peale. Täielik müstika, et ei kajastunud üldises heliseadistuste aknas, kus programm kangekaelselt väitis, et mikker on pidevalt peal olnud.

Olin millalgi mikri tummaks teinud ilma ise märkamata, või isegi teadmata kuidas seda teha. Ja siis koitis: üleeile istusin aialaua taga läpakaga, läksin korraks tuppa õltsi võtma, vahepeal jõudis kerge vihmasabin tulla. Kuivatasin majapidamispaberiga piisad klaviatuurilt olles enne ekraani maha lülitanud. Küllap siis oskasin kuidagi samal ajal Win nuppu all hoida kui ülemise rea paberiga üle käisin. Aga miks kurim seadistus peale läpaka maha ja peale lülitamist ei taastunud??? Ainus seletus, et "riistvarapõhine" lülitus jääb mälusse ega lase end automaatselt ümber seadistada.

Ja siis meenus, et kaamera pole mul läpakal pikemat aega töötanud. Paar kuud tagasi nägin vaeva, uuendasin draiverid, windowsi enda, uurisin ja puurisin kaamera seadistusi, ei miskit. Kaamerat kasutada üritades sain kõigi erinevate programmidega pidevalt veateate. Googeldamine ka ei aidanud, mitmed kurtsid foorumites sama probleemi, üldine veendumus oli, et kaamera kutu. Tuluke lõi põlema: kurat, no ei ole võimalik, äkki sama nali mis mikriga. Muidugi oli kaamera ikoon ülemise rea F8 nupu juures. Hoidsin Win all ja klõpsasin sellele. Miskit silmnähtavat ei juhtunud. Niipea kui üritasin FB videokõnet teha ilmus mu üllatunud ilmega moll ekraani aknakesse. Täitsa hambad, uskumatu kui tohm ikka üks insener võib olla. Klassikaline: iga seade töötab kõige paremini kui seda sisse lülitada😒

Kirsiks moosil pani koer mu juustuvõileiva sel ajal nahka kui tähelepanu oli liialt läpakale koondunud. Pagana elukad, iga nõrkuse momendi nad ka ära tabavad.

2 comments:

  1. Ma julgen selle peale küsida, et kas Win nupp on vasakult kolmas alumises reas?
    Anonüümik

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!