Saturday, May 15, 2021

Purakas

Nii ütlevad sportlased, kui ootamatult super tulemus tuleb. Täna võin julgelt kirjutada, et lambist panin sihukese puraka, mida poleks kuidagi osanud oodata. Järgnevat paluks vaadata mitte maailma taseme vaid penskarieeliku füüsilise vormi vaatevinklist. Isegi tervisesportlaseks oleks mind palju nimetada, ma ei käi ju jooksmas mitte tervise eesmärgil vaid lihtsalt omast lõbust. Kaasnev hea tervis on kirsiks tordil.

Pulss ühtlane ja normaalne
kogu jooksu ajal
Kinnitamaks, et mul mingit rekordi jooksmise plaani polnud ei saa mainimata jätta eilset arvutimängu maratoni, mis kella kolmeni öösel kestis. Ma tean, et pole sugugi normaalne minu eas, aga kõigil meil on omad kiiksud ja aeg-ajalt avalduv arvutimängu sõltuvus üks pisemaid pahesid tänapäeva maailmas, vähemalt nii meeldib mulle mõelda. Eelneva tulemusel magasin sügavalt, kui silmad avasin ja kella vaatasin oli see täpselt 11:11. Tol momendil ei mõelnud, aga ilmselgelt tegu vihjega😉 Nimelt kunagi koolipõlves käis mingi kampaania, et kõik teadsid, mis nende "õnnenumber" on. Minu jaoks tegu mingi täieliku uhuu värgiga, kuid sotsiaalsele survele alludes mõtlesin endalegi õnnenumbri välja. Üksteist sel lihtsal põhjusel, et tegu algarvuga ja kellelgi klassikaaslastest seda polnud. Saate vist isegi aru, ega tegelt ma eriti tõsiselt sihukest asja nagu "õnnenumber" ei võta, aga näe meelde jäi.

Tegin kohvi, nautisin äsja uuesti avastatud videokõne võimalust kodumaaga ja niitsin muru. Kuna kaaskondsed ei viitsinud miskit aktiivset kambaviisilist tegevust ette võtta otsustasin siiski jooksuringi ära teha, ehkki õige hiliseks teine jäänud. Mõtlesin veel, et võtan täna rahulikult, eks vaata kas viitsin viieka läbi sörkida. esimese poole kildi aega kuuldes arvasin, et mobla paneb segast. Kildi aeg aga vihjas viisakale tempole vaatamata enda arust rahulikule jooksule. Pooleteise kildi peal otsustasin veits pikema tiiru teha, pargis keeran kolmepoole peal tagasi. Paraku tagasipööramise kohta jõudes oli samm värske ja aeg kostis üllatavalt hea, ähh lähen kümpi peale.

Kilomeetrite vaheajad

Viie kildi vaheaeg oli üllatavalt kiire, kahtlustasin et mobla kõpsu viga, kuid pulsikell värises randmel samal ajal. Kui jaksan tempot hoida peaks rekordilähedane aeg tulema. Hoidsin rinda ees ja lasin õlad lõdvaks, mul nimelt kipuvad õlad pingutades kramplikult üles tõusma - seda nii joostes kui karate vabavõitluses. Teadlikult lõdvaks sundides elu hoopis lihtsam. Järgmised kolm kilti läksid lennates, ainult paari tõusuga üheksas oli raske ja ajas hingeldama. Viimane kilt sai surutud kuid mitte liiga hullult. Kella kinni lüües ja seisma jäädes tahtsid jalad edasi joosta, päris naljakas tunne. 

Ereda päikese käes vaatasin 48:19, täitsa hea aeg, ehkki kerge pettumus, et alla 47 ei tulnud. Samas ei andnud kahe viie kildi vaheajad kuidagi seda kokku, esimene viiekas viisakas 23:31, teine väga hea 22:48. Lähemalt uurides pidin üllatusega tõdema: hoopiski 46:19!!! Ei saa olla, tähendaks pooleteise minutiga mu kõigi aegade rekordi ületamist. Paraku kinnitas seda ka mobla mitte ainult pulsikell ja neil on sõltumatud GPS seadmed. Tuleb tõdeda, et ka vanad mehed jaksavad joosta😜 Igatahes endal päris uhke tunne.

Blogipostitust lõpetamas, nagu näete on ilm ka meil juba suvine

Boonusena nägin lõdvestusringil meie tänaval tee äärde tõstetud massiivsest paksust klaasist lauda, millel kleps: "FREE TABLE, ... pls take". Perfektne ajastus, meil aialaud elab oma viimaseid hingetõmbeid. Laud küll tubaseks kasutamiseks mõeldud aga ma kavatsen ise mingid ägedad jalad alla teha asendamaks originaalseid, klaas sutsu kriibitud kuid õue sobib ideaalselt. Tütrega autosse tõstmine oli paras punnimine, klaas saadan ju samas kaalus kui kivi ja pooletolline klaasplaat mitte kergete killast. Õnneks pole tütar lumehelbeke. Momendil laud ajutiselt aeda kännu otsa paigaldatud. Kaasa tõi just imemaitsva toidu ja tütar arbuusilõigud õue, mida sa hing veel igatsed - oska pisikestest asjadest rõõmu tunda ja elu on kui lill!

P.S. Eriliseks delikatessiks Halloweeni taaskasutatud kõrvitsatest valmistatud salat!

On teil lugejad oma õnnenumber ja kui siis mis selle valimise, saamise põhjuseks kui tohib küsida?

10 comments:

  1. Esiteks, õnnitlused rekordi puhul!
    Teiseks, nii kena lopsakas aed.
    Kolmandaks, vastusena su küsimusele: usu või ära usu, aga minu õnnenumber on samuti 11. Põhjus: kolisin USAsse 11.11.2011 :-)
    https://viistuhatviissada.blogspot.com/2011/11/me-molemad-yarkoga-turvaliselt-kohal.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänks. Kevadel veits vihma tulnud, ja siinpool muidu ka vähe jahedam. Sul vähemalt põhjendus õnnenumbri puhul :D

      Delete
  2. Anti DepressantiSunday, 16 May, 2021

    Mida kauem magad seda suuremaks õnnenumber läheb, aga kiirus on tingitud ikkagi vaksiini kõrvalmõjust antikehad on doping. :)

    ReplyDelete
  3. Sümpaatne saavutus ja näitab, et pole mõtet end enneaegu maha kanda.
    Mul on õnnekuupäev: reede 13. Sain selle kooli ajal. Nagu kogemata sain esimeses kahes tunnis hindeks "viie" ja siis hakkasin teadlikult tegutsema, et järgmistes tundides ka "viied" saada. Lõpuks oligi igast tunnist päevikus "viis" kirjas. Isegi kunstitunnist, kus ma varem ega hiljem viit pole saanud, sest olen joonistamises kehv.
    Mõnes mõttes oli mul soov trotsida tavaarusaama, et reede 13 toob ebaõnne. Sealt peale loen seda oma õnnekuupäevaks.
    Seda võib ka nii võtta, et ei loe välised asjaolud ja kellegi uskumused, vaid enda püüdlused.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee, ma ka selle va 13'ga kiusan vahel ebausklikke kodanikke.
      Tõsi, et olgu number mis tahes (kui just lotonumbritest ei räägi) aga enamasti määrab ikka enda tegevus tulemused ja saavutused.

      Delete
  4. Anti DepressantiTuesday, 18 May, 2021

    Nüüd on sul ka oma õnnenumber ja sa oled nagu Cyborg programmeritud, vähemalt su uskon saanud nurgakivi kuhu toetada ja mida esile tuua. Nagu Vahva rätsep 7 üke hoobiga. :)

    ReplyDelete
  5. Sinu postitus meenutas kohe Christopher McDougall"i raamatut Born to Run. Sarnaselt raamatule on sinu esimese lõigu eelviimane lause on väga motiveeriv! Ja palju õnne uue isikliku rekordi puhul!

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!