Thursday, January 6, 2022

Aktiivsusmonitorist

Aasta viimane nädal
Aasta eelviimane nädal
Mul on nüüd olnud seesamune Fitbit Charge 5 rohkem kui kuu aega. Seega julgen avaldada oma arvamuse. See sobib aktiivsusmonitoriks kuid mitte juhul kui soovite saada vähegi täpsemat spordistatistikat. Kasutajaliides on suhteliselt hästi üles seatud, paraku sisaldab liiga palju igasugu jura, mis mulle vähematki huvi ei paku. GPS on täielik saast (mida kinnitavad mitmed kasutajad), distantsi täpseks mõõtmiseks peab seade olema ühendatud mobla GPS'ga. Pulsikella GPS seadmega varustamise kogu mõte on selles, et võid mobla koju jätta!

Pulsisageduse mõõtmine enam kui kahtlane, kui võrrelda Huawei näitajate, enesetunde ja loogiliselt võimalike numbritega. Samas pole mul kontrolliks täiesti usaldusväärset pulsimõõtjat. Positiivne on emailile tulev nädalane kokkuvõte. Paraku ei suutnud leida jooksukilomeetrite pikemat statistikat ehkki kogudistants ja hunnik muid andmeid saab lihtsalt vaadata nii päeva, nädala, kuu, 3 kuu kui ka aasta plaanis. Googeldasin ja selgus uskumatu tõsiasi: seda ei olegi. Kliendid on kurtnud jooksustatistika puudumise üle alates aastast 2018 kuid firma pole peale üldsõnalise "hea idee, võtame teadmiseks" midagi ette võtnud. Kõige vihastavam, et vastav inf kõik olemas, lihtsalt oleks see vaja graafiliselt esitada. Statistikat võimalik saada vaid lisaäppide (Strava) ühendamise abil.

Muud puudused: Pole ühildatav Google Fit'ga ehkki Google omab firmat!!! Jooksu määrab minuti täpsusega, pulsigraafikult (kus see pole üldse oluline) siiski leiab ka minutid ja sekundid. Paistab nagu oleks GUI kokku pannud inimesed kes ise sporti ei tee. Puuteekraan oluliselt ebamugavam kasutada kui Huawei oma, oleks harjumise asi oleks ehk kuu ajaga probleem lahenenud. Eri menüüsid edasi tagasi lükates kulub vahel kümmekond sekundit enne kui jooksu starti saan toksata. See kah piisavalt ebausaldusväärne: kaks korda pole peale läinud vaid lihtsalt kustunud nagu hiljem selgus. Automaatne trenni äratundja vahel lülitub peale vahel mitte.

Kokkuvõttes on Fitbit Charge 5 aktiivsusmonitori meenutav mänguasi. Kes soovib täpset spordistatistikat ja GPS'i peab mõne teise firma toodangut kasutama. Hinna ja täpsuse poolest on Huawei GPS'ga bandid pea ideaalne lahendus. Tõsisemad trennihundid vajavad ilmselt Garmini kallimaid kelli või mõnda teist professionaalsemat judinat. Esialgu oli plaanis teha Huawei ja Fitbiti võrdlev postitus aga 3 aastat vanem ja 3 korda odavam Huawei on praktiliselt kõiges mulle olulises nii palju parem, et ei tea kas viitsin.

Üks vähestest kordadest kui olen langenud reklaami lõksu viitsimata korralikku kodutööd teha lootes, et firma nimi ka midagi tähendab😒

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!