Friday, January 28, 2022

Revolutsioon :D

Laupäeval kavatsevad veoautojuhtide "Freedom Convoy" organiseerijad Ottawas võimu üle võtta. Tsiteerin nende enda veebilehelt: Justin Trudeau government and the house of commons must be replaced with a “citizens committee.” - maakeeles "Rahvasaadikute nõukogu". Tuleb tuttav ette ajaloost, rohkem kui 100 aastat tagasi lehvisid sihukesed loosungid Petrogradi tänavatel. Truckerite esialgselt vaktsiinivastane demonstratsioon on seega mõnevõrra oma ilmet muutnud. Kogu loba on sihuke 1. Aprilli maitsega. Iseenesest oleks naljakas kui poleks kurb, sest hulk inimesi ei viitsi süveneda ja läheb kaasa iga võimaliku protestiga. Loosungid igale maitsele: valitsust süüdistatakse olevat nii kommunistid kui natsid, naljavennad soovivad vabaduse nimel surma minna😜

Raadiost kuuldud intervjuud olid tüüpilised. Reporter küsis kohaleilmunutelt, mida nad siia tegema tulid, valik vastuseid: mõni arvas, et vabaõhu pidu, mõni ütles, et tuli sõbraga, mõnel oli niisama igav. Lõpuks üks tegelane teatas, et protestib vabaduse nimel. Küsimusele millise vabaduse ei osanud esialgu miskit vastata, aga siis teatas: "Vabadus, et võin vabalt teha mis tahan ja ei pea kartma tagajärgi ja keegi ei tohi sundida miskit tegema." Lasi enne jalga kui reporter jõudis selgitust paluda.

Truckerite enda ametiühing Canadian Trucking Alliance andis teada, et nad mõistavad selle ürituse hukka. Enamus on niikuinii vaktsineeritud, nii USA kui Canada valitsus on vastu võtnud otsuse piiriületust lubada vaid vaktsineeritud kodanikel. Ilmselgelt on käesoleva protesti puhul tegu tüüpiliste ullikestega, kes lihtsalt igavusest või lollusest igatsorti protestidega alati kaasa lähevad sõltumata teemast mille või kelle vastu protestitakse, peaasi et pulli saab. Eelmine aasta USA's läksid teised küll veidi üle piiri, loodetavasti Ottawas hoiab kohalik politsei seltskonda kontrolli all. Samas on igaks juhuks antud hoiatusi õhtusel ajal väljas liikumise ohutuse koha pealt. Ei saa ka mainimata jätta, et finantsilist toetust on osutanud hulk anonüümseid allikaid (sealhulgas välismaalt), kuhu need niidid veavad võib igaüks ise arvata.

5 comments:

  1. Siit võid lugeda, kelle õigusi rikutakse https://www.jccf.ca/the-charters-only-living-signatory-sues-canada-over-travel-mandates/

    ReplyDelete
  2. On tekitatud olukord kus vaksineeritud on eelisseisundi saanud kovidi levitamises ja neile on antud õigused mida vaktsiinipelguritel pole. Tegelik olukord on sarnane olukorraga kus kõikidel neegritel oleks võimalus ennast valgeks süstida ja need kes ei taha neid, siis igakspetteks piitatakse näiteks et on ohuks demokraatiale ja pühaduse kaitsmise nimel on võimalik üks kõik mis vormis terrorism. :)

    ReplyDelete
  3. Rekajuhtide protestikett on ju muljetavaldav! Loodame, et toob soovitud tulemused. Teie argpüksist PM puges peitu, häbi talle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!