Wednesday, March 2, 2022

Ütle mulle kes on su sõbrad ja ma ütlen kes sa ise oled ;)

 

ÜRO Peaassamblee hääletus Venemaa agressiooni hukkamõistmiseks.
Vene sõbrad igati austusväärne kamp: Põhja-Korea, Süüria, Eritrea, Valgevene😜

14 comments:

  1. Hääletamisest kõrvalehoidjate nimekiri samuti ilmekas. Ei julge avalikult tunnistada oma poolehoidu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majanduslikud huvid enamasti, julgeoleku mõttes ohustatuid (ühispiiriga) venel üksikud, Hiina ei tule arvesse

      Delete
  2. Mittehääletanud on ka põmst sõbrad. Ei saa isegi öelda, et nad oleksid kuidagi osavalt diplomaatilised olnud, kogu saadaoleva info juures on neutraalsus sama, mis teatud pool valida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasahstani puhul tegelikult pigem vastupidi: kõik arvasid, et ta on nii Venemaa vasall, et annab oma inimesi ja asju Putini käsutusse just nagu Valgevenegi. Aga näe, teatas, et ei osale. See oli suur üllatus.

      Delete
    2. Uuemad uudised on, et ikka osaleb. Nad, ee, ei ole väga sõltumatu riik siiski.

      Delete
    3. Oskad sa viidata? kui ei ole väga usaldusväärne allikas, tuleb ka arvesse võtta, et päris ohtralt levib valeinfot.

      Igal juhul on üllatus, et ta kohe kuulekalt kaasa ei jookse. Ja huvitaval kombel isegi Valgevene jokutab.

      Delete
    4. ... ja väidetavalt ajab isegi Transnistria Ukrainas sõdimisele sõrgu vastu.

      Delete
    5. Ingliskeelne uudis fb-s, kas Unilad vms, mis kirjeldas Vene armee kaotusi ja võimalike liitlaste suuremat panust. Pakun, et reedene artikkel.
      Selge, et keegi ei taha sellises arulagedas massimõrvas osaleda, aga Venemaa väikestel liitlastel (mingi sõjaline liit, mille sildi all toimub tglt riigi kontrollimine Vene sõjaväe kaasabil) on vähe sõnaõigust.

      Delete
    6. Üks alatus, mida Venemaa omaenda piires teeb, on see, et saadab sinna sõtta peamiselt impeeriumi äärealade poisse. Kamtšatkalt, Kaug-Idast, Kesk-Aasia riikide piiri äärest, Kaukaasiast, siitsamast meie piiri tagant (meile viimane muidugi sobib). Aga Moskvast või Peterburist minimaalselt. (vaatasin seda kaarti, mille Ukrainlased sõjavangide või identifitseeritud hukkunute päritolu kohta olid koostanud.)

      Delete
    7. jumal küll, ma ei oska enam õigekirja, "ukrainlased" peaks ikka väikse tähega olema nagu rahvusenimed ikka.

      Delete
    8. Valgevene osalemist takistavat Batja hirm, et tüübid ei allu käsule, netis levis isegi vastavasisuline kõrgemate sõjaväelaste kirjavahetus (ehtne või mitte raske öelda). Pealegi on nii Valgevene varustus, väljaõpe kui moraal nii madalad, et päris riskantne üritada neid kaasata. Kasahstanis oli täna Ukraina lippudega meeleavaldus, nad hoiavad end eemale kui vähegi võimalik. Venemaal pea võimatu luua "coalition of willing" sest neid lihtsalt pole.

      Delete
    9. see kirjavahetus oli kahjuks tõenäoliselt võltsing. Aga üks spekulatsioon on ka, et Luka üritab kahe tooli vahel istuda, ühest küljest ei taha Mutinile otse "ei" öelda, sest tema armust ta oma troonil püsib, aga teisest küljest ehk loodab jätta endale Lääne silmis taganemisteed.

      Delete
  3. Poliitika on selline liivakastimäng, et täna mängime sõpru ja homme vaenlasi. Paistab, et Venemaa ennem ei lõpeta kui saab omad tingimused.

    ReplyDelete
  4. Year of TequilaFriday, 04 March, 2022

    Ühed trükivad raha ja teised kaklevad selle pärast. Börs on nagu kohustuslik totalisaator kus kõik panustavad, kellegi hävingule et ellu jääda.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!