Tuesday, April 5, 2022

Vene lavastuste plaanid

Tahtsin lisada veel kolm vene poolt planeeritavat ja suure tõenäosusega elluviidavat sündmust:

1. Nähes millist vastukaja sõjakuriteod maailmas saavad on hädasti vaja "avastada" Ukraina poolt sooritatud kuritegusid. Kõige efektiivsemalt saab seda lavastada enda vägede poolt okupeeritud aladel ja iseäranis linnades. Mariupolis (või ka mõnes teises linnas) juba valmistatakse ette vastavat näitemängu. Laipasid seal laialt võtta, "tunnistajaid" jõuab paari päevaga välja koolitada. Jääb vaid loota vene omasele lohakusele ja ilmsete vigade sissejätmisele.

2. Keemiarelvade ja ka taktikalise tuumarelva kasutamise korral aetakse see ukrainlaste kaela. Esimesel puhul suht lihtne kui kasutada mõnda levinumat tavalist kemikaali, aga ka keerulisema korral võid väita, et siin ongi tõestus väidetava Ukraina ja USA keemiarelva tootmise kohta. Tuumarelvaga veits keerulisem, kuid jällegi saab pakkuda välja mitu eri versiooni: nõuka ajast üle jäänud peidetud pomm või siis Ukraina enda välja töötatud - ka seda on vene propaganda sõja eel väitnud.

3. Lisaks Luganski ja Donetski vabariikidele plaanitakse ilmselt moodustada ka Hersoni ja Harkivi vallutamise korral vastavad "vabariigid", kus korraldatakse kiirkorras referendumid Venemaaga ühinemise asjus. Venemaa muidugi võtab nad avasüli vastu nagu Krimmi. Rahvusvahelise tunnustuse puudumine Moskvat ei häiri just nagu Krimmi puhul.

Kõigi kolme eelnimetatud näitemängu puhul on need suunatud eelkõige kodumaisele publikule, rahvusvaheline arvamus pole Moskvale absoluutselt oluline.

1 comment:

  1. Hersonisse on/olevat juba Venemaalt saadetud "vabariigi" moodustamise ettevalmistajad, kelle ülesanne on leida pooldajad nii, et dokumentatsiooni saab vormistama hakata.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!