Friday, February 24, 2023

Pildikesi EV105 koduselt tähistamiselt.

Kuna oleme siin 7 tundi ajast taga siis sõjaväeparaad oli ammu läbi kui ükskord end voodist välja ajasime. Eelmise ja üleeelmise õhtu lume ja jäätorm teeolud selliseks muutnud, et teist päeva järjest jätsin jooksuringi vahele, ei hakanud jalaluudega riskima. 

Vahepala:
Autoga eile kojusõites äärmiselt põnev, justkui Rootsi ralli oleks Toronto kiirteedele jõudnud. Kaheksarealisel (neli ühes, neli teises suunas) kiirteel oli linn saatnud lund lükkama kolm sahka, mis tähendas, et kolme vasaku puhtamaks lükatud rea lumi oli vallina esimese ja teise rea vahel. Kiirteelt mahapööramiseks paraku vaja paremasse ritta kuidagi saada. Hakkasin varakult võimalust otsima, niisama poolemeetrisest vallist minu masinaga juba läbi ei sõida. Õnneks märkasin rattaroopaid läbi valli, mingi veomasin oli end läbi surunud. Võtsin südame rindu ja keerasin rattajälgedesse - lund lendas üle katuse aga läbi ma sain. Parempoolne rada oli muidugi mõnusa 15 sendise "originaalse" lumekatte all, andsin gaasi, päris mõnus oli kuuekümnega maantee kolmel vasakul rajal kahekümnega kulgevast ummikust mööda uisutada. Tundsin end nagu eelmise aasta Tänak Hyndai roolis vasakule paremale liueldes, veojõukontroll armatuurlaual vilkumas sest rattad käisid pidevalt all ringi.

Tagasi 24 veebruari. Ilm ilus päikseline ja külm nagu tavaliselt peale lumetormi. Koerad õue, kohv peale ja telekas (internet tegelt muidugi) ETV lainele Vabariigi Aastapäeva otseülekande jälgimiseks. Kaasa tegi Poola poest ostetud Läti kiludest kiluvõileibu oma küpsetatud leivale. Selgus, et lätlased oskavad ka kilusid teha. Presidendi kõnet kuulates üritas kuts meie momentaalset tähelepanu hajumist ära kasutades mu kiluvõileiba nahka panna.

Kuulasin ja lugesin nii eilset peaministri kui tänast kaitseväe ülema ja presidendi kõnet. Kõik olid tõsiselt head ja asjalikud. Viimasel ajal imestan, et kuidas nad küll iga kord suudavad hea jutu kokku panna ilma eelmisi kõnesid liialt kordamata. Seekord oli rõhuasetus loomulikult sõjal ja lisaks ka viisakalt eelseisvatel valimistel. Minge valima ja pidage valiku tegemisel silmas Eesti huvisid!

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!