Monday, February 1, 2010

Sportlik ja Nohiklik ajaveetmine

Eile käisime ujumas üle pika aja. Vanem plika ütles peale esimest 20 otsa, et peame ikka tihemini käima, muidu läheb ujumine meelest. Tõsi ta on, võttis jupp aega enne kui rütm sisse sai aga lõpuks pigistasin ikka veidi üle 2 km välja, lapsed veidi vähem. Tagasiteel lasin tüdrukul veidi roolis istuda ja parkimisplatsil autosõitu harjutada. Pisemad plikad taga olid ka kole põnevil aga ise juhiistmele ei kippunud, ehkki pakkusin seda välja.

Täna tuli vanem tüdruk kole õnnelikult koju, tema läheb kolmapäeval ja neljapäeval mäesuusavõistlustele ja kooli ei pea minema. Oleks meil ka omal ajal sellised võimalused olnud. Õhtul olime karates nagu ikka. Trenn oli seekord veidi rahulikum, sest tegeleti põhiliselt nendega, kel reedel vööeksam. Käisime koos üle vajalikud katad ja kumited, andsime näpunäiteid. Pisem plika kutsuti vööeksamile abiliseks, mille üle ta päris rõõmus oli.

Nädalavahetusel sai arvuti taga veidi nokitsetud. Peale parajat punnimist õnnestus BF2 ka teisel masinal korralikult jooksma saada. Sellest tulenes mõni tund vastastikku mängimist, kusjuures vanem plika kipub minust jagu saama. Nooremat ikka kavaldan veel üle. Aga reaktsiooni kiiruses ja silma/käe kordinatsioonis on nad minust paremad. Tüdrukud sättisid endale sellise hiire ja joysticki tundlikkuse, et mul hakkas pea ringi käima. Helikopterit ei oska siiski veel kumbki juhtida, mis annab mulle veidi eeliseid. Noh ja et hoogu maha võtta sai miine siia/sinna susata, mille peal ettevaatamatud tankijuhid õhku lendasid.

Täna võtsin ette AVG viirustõrje probleemi, mida olen edasi lükanud. Nimelt ei lasknud AVG 9 end installeerida. Selgus, et selleks oli kaks põhjust; esiteks ei kannatanud ta ühte teist viirustõrje programmi nimega Threatfire välja ja teiseks oli miski C++ file kadunud, mida ta eeldas kindlast kohast leidvat. Threatfire mahavõtmine oli paras jama, lõpuks ikka õnnestus peale pikemat googeldamist (lihtlabane uninstall jättis windowsele ikka mulje, et programm peal, ehkki seda polnud) - lahenduseks oli windows system32 alt ühe directory kustutamine.

C++ file leidmine aga osutus veelgi tülikamaks. Lõpuks ei jäänud muud üle kui tõmbasin neti pealt vcredist_x86.exe maha, avasin selle konsooli käskudega (hea et ikka mäletasin miskit veel DOS'st) ja imesin siis selle vajaliku vcredist.msi välja, mida AVG9 installatsioon nii väga tahtis. Muidugi oli vaja ta juhtida teise directory'sse aga lõpuks läks installatsioon käima ja nüüd on AVG9 peal, avastas isegi ühe viirusepoisi, mis kuidagimoodi oli vahepeal sisse imbunud. Tuleb tunnistada, et selles jamas olin ilmselt ise süüdi olles suures kõvaketta puhastamise agaruses tolle lollaka faili kustutanud.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!