Wednesday, March 10, 2010

Bodyfat

Veidi aja eest nägin poes soodsalt kaalu, mis reklaami järgi mitte ainult ei kaalu sind vaid mõõdab ka rasvahulka. Noh meie vana kaal oli niikuinii üsna õnnetu ja ebatäpne. Eriti tülikas oli selle pealt püsti seistes numbreid näha eriti kui üritasid käe otsas rippuvat reisukohvrit kaaluda. Seda aparaati oleme niikuinii enamasti vaid laste ja kohvrite kaalumiseks kasutanud. Ostsin seega ta ära ja tõin koju.

Peale instruktsiooni lugemist selgus, et niisama kaalumiseks astud peale nagu ikka aga rasvahulga mõõtmiseks peab veidi nuppudega mängima. Noh natukese ajaga sain selle selgeks ja ronisin kaalule. Esialgne number tundus veidi kõrge aga kui sai end aluspükste väele võtta ilmus üsna loogiline number 83.5 kg näol ekraanile. Päris ootamatu oli, et teksapüksid ja fleece üle 2 kilo kaalusid:)

Järgmine samm oli rasvahulga mõõtmine, mis osutus 19% peal olevaks ja seega vastavalt kaasas olevale tabelile veidi üle soovitava taseme. Hmm, see pani mõtlema, et vaevalt taoline kaal eriti hästi müüb, millelt saad teada kogu tõde:) Pidasin end seni ju keskmisest paremas vormis olevaks:( Samas pole muidugi öeldud, et soovitav tähendaks keskmist - siinset tänavapilti vaadates pigem ehk kõhnemat kümnendikku.

Ülejäänud perest olid vaid lapsed huviga kaalul oma rasvaprotsenti mõõtmas, privaatsuse huvides saan mainida, et tulemus mõnevõrra soovitavat ületas. Koer piidles riistapuud väga kahtlevalt ja keeldus kaalul paigal seismast vaatamata singitükiga meelitamisele. Temale sain süles hoides kaaluks 11.9 kg. Kaasa ei olnud kah erilises vaimustuses leides, et tal pole vaja end kaaluda - noh pole ju vaja tõesti aga huvitav oleks ikkagi:) Aga kõige põnevam tulemus selgus trennist naastes kui kaalule ronides avastasin, et olin kaks kilo kaotanud saades numbriks 81.6 kg ja rasvasisalduseks 18%. Tegu oli muidugi veekaotusega ja protsent rasvamõõdu juures on vea piirides, mida kinnitas järgmisel õhtul tehtud mõõtmine - olin kenasti tagasi vanas kaalus endise rasvasisaldusega:)

P.S. Ei maksa arvata, et olen nüüd lolliks pööranud ja nii söögi alla kui söögi peale kaalul käin, et "soovitavat" 17% saavutada. Uue disainiga kaneelikuklitest saadav nauding ületab tunduvalt rahuldust mida tunneksin 17% rasvasisalduse üle:)))

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!