Saturday, August 14, 2010

Arvutisüsteemi tehnik

Nädala algul kirjutasin arvutikursustest ja arutlesin, et mis laulu ma reedel peale eksamit laulan. Nagu selgus oli esialgne mulje õige, nii kursused kui ka eksam olid "lumme kusta" nagu vanasti kombeks öelda. Vaid kursuste nimi oli vägev, sisu iseenesest üsna algaja tasemel nagu ameerika kauba puhul kombeks. Kodus puutun kokku palju keerulisemate probleemidega kui need, mida seal selgitati. Ainus uudsus oli serverite võrguarhidektuuri algteadmiste omamine, ikka sutsu teistsugune kui kodus mängimiseks üles seatu, no juhtmeid on natsa rohkem:).

Kuna kogu Oracle peale üles ehitatud softi kontrollib tarnija firma siis meie otseseks ülesandeks on vaid süsteemi riistvara hooldamine, üleskerkivate lihtsate probleemide kõrvaldamine ja uuenduste süsteemi installeerimine. Riistvara koha pealt tuleb vaid leida defektne plaat või osa ja see välja vahetada. Softi koha pealt on enamasti kolm soovitust, restardi protsess, restardi süsteem või helista tarnijafirmale. Seda oleks võinud päevaga seletada aga eks ka juhendajatel on vaja tööd.

Igatahes peale eksami sooritamist 85% peale olen nüüd ametlikult Arvutite Tsentraalsüsteemi Tehnik. Paraku ei anna see tiitel ei palka juurde, ega muid eelisi, ainult turvakaardile lisati juurdepääs serveri ruumi. Isegi võimalus arvutisüsteemide peale üle minna on kaduvväike, sest ei sõltu mitte eksamist vaid sellest kas keegi teine pikema ametiühingustaazhiga ise ei taha seda kohta, ses suhtes olen oma 3 kuuga kõige viimane. Aga igatahes üritan ülemuselt kas või lisakohustusi (tolmu imemine:) seal arvutiruumis endale kaubelda, et end vähehaaval sisse sööma hakata. Kunagi ei tea mis võib juhtuda, äkki keegi võidab lotoga, või pillab serveri varbale, või katsub keelega kas vool kontaktis, ... Igaks juhuks on hea kohe käepärast olla kui äkki vaja läheb.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!