Thursday, August 5, 2010

Viinamarjad muudavad värvi

Eile avastasin üllatusega, et nii viinamarjad, tomatid kui ka miskid kaasa poolt eelmine aasta ostetud okasteta kultuursed põldmarjad on värvi muutnud. Normaalsed super teravate okastega põldmarjad ammu valminud ja söödud kah. Viinamarjadest saavad meil kõigepealt valmis mustad, need on ka kõige maitsvamad, millest iga aasta annavad tunnistust pesukarude rüüsteretked. Suskasin paar tükki suhu ja tuleb tunnistada, et esimest rünnakulainet on ilmselt oodata juba pühapäeval või hiljemalt nädala algul kui ilmad kuumaks ja niiskeks keeravad ning viinamarjad lõhnama panevad.

Tomatipeenar on see aasta "Tootsi" tüüpi. Seal kasvavad nii istutatud kui ka ise eelmise aasta seemnetest võrsunud taimed. Seetõttu on tomateid õige mitut sorti: viinamarja, ploomi ja normaalsed suured. Lisaks veel mingid kurgid või kõrvitsalised, mis tomatite vahel end taeva poole ajavad. Maitseks ka üksikud tillivarred ja paar portsu küüslauku kogu selle krempli vahele ära eksinud, no ja kombe kohaselt ka veidi umbrohtu. Tomatitaimed ulatuvad juba üle minu pea, küllap nad varsti murduvad oma raskuse all aga ma ei muretse, sest vilju on niigi liiga palju küljes.

Pirnid on ka valmis saamas, juba paar päeva olen tööle neid näksimiseks kaasa tassinud. Esialgu kukuvad maha sellised pisemad, mis vigastatud või ussiauguga, aga paari nädala pärast peaks suurem ports valmima. Põldmarjad peavad loodetavasti seni vastu kui naispere saabub, muidu pean mõned sügavkülma panema, et nemad ka maitsta saaks. Ja lisaks veel see tore uudis, et kaasa seemnetest kasvatatud kiwi taimed, mis istutasin potist nelja eri kohta ringi tunnevad end hästi ja on juba paarikümne sendi pikkuseks kasvanud.

1 comment:

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!