Tuesday, July 12, 2011

Hiidkoi

Eile avastasime pesukorvist just sellise looma. Kui suuruse põhjal tema võimekuse ja isu üle otsustada siis poleks ime kui see loom võtaks kampsunitest euro suuruseid ampse või viiks lohakile jäetud villased sokid pessa poegadele hommikueineks:) Suurusest aimu saamiseks panin oma pöidla (üsna suure) tema kõrvale (alumine parempoolne foto), putukas tundub liialdamata umbes 5 cm pikk olevat!

Ülemisel pildil on ta vanema lapse pihus vehkides meeleheitlikult tiibadega, et tolle piraka koletise käest pääseda. Siin on näha ka koi tohutusuured mustad silmad, mis pidada olema looduslikult pea kõige lähemad "mustale objektile" kui must auk välja arvata. Nimelt peegeldub koi silmadest vaid kaduvväike osa sinna langenud valgusest tagasi. Kõrvaloleval pildil on elukas rahulikus poosis veidi paremini näha.

Vasakpoolne pilt iseloomustab seda kuidas too suhteliselt kehva lennuoskuse ja pehme kehaga putukas saab üldse ellu jääda. Kuna muud kaitsevahendit ei paista tal olevat on ilmselt ainsaks kuid samas väga efektiivseks "nähtamatuks" muutumine, ehk eriliselt hea maskeerumisvõime. Kui ei teaks, et ta puutüvel istub oleks vist õige keeruline putukat seal märgata.


No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!