Tuesday, September 27, 2011

Contagion

Hiljuti tuli kinodesse järjekordne katastrooffilm "Contagion" kiirelt leviva tapva viirusnakkuse teemal. Meie peres on vist lahti pääsenud selle mutantvariant, mis mikrobioloogia printsiipe rikkudes hüppab ilma mingi pingutuseta liigilt liigile. Ainsaks positiivseks momendiks fakt, et seni piirduvad sümptomid ägeda aevastamise, väsimuse ja kerge palavikuga.

Haiguse tõi majja ei keegi muu kui koer. Paar nädalat tagasi hakkas asja eest teist tagant aevastama. Esialgu tegi see nalja, sest polnud varem näinud, et koer selliselt "Atsihhh.....!!!!!" inimese moodi aevastaks. Aga kui asi kestis mitu päeva ja loom kippus ka loiuks jääma ning keskmisest rohkem vaibal külitama, muutusime murelikuks. Nähes, et ta keelega tihtipeale üle nina tõmbas tuli meelde vanaemalt kuuldud tarkus, et koer on tõbine kui nina kuiv ja soe. Ilmselt proovis loom keelega limpsides haistmismeelele olulist niiskust ninal säilitada.

Plaanisime teda juba loomaarstile viia, aga siis tuli nädalavahetus ja peale metsajalutuskäiku paistis looma olukord parem olema - värske õhk aitab isegi koera. Esmaspäeval konsulteerisin karate trennis tuttavat loomaarsti ja too arvas sümptome kuuldes, et asi pole hull kui loom vahepeal ikka joosta jaksab. Järgmine päev töölt koju tulles kuulsin jälle aevastust, aga seekord seljatagant, ehkki koer tuterdas mu nina all. Ringi pöörates nägin meie pisemat karvanuustikust kassi postil imestunud olemisega istumas, endal selline ilme näol, et mis see siis nüüd oli.

Mõned päevad olid meil kaks köhivat kodulooma, koeral andis see järgi samas kui kassil läks asi hullemaks. Sellega asi ei piirdunud, sest peagi otsustas ka teine kass kampa lüüa, ning meil oli kodus kaks teineteise võidu aevastavat kassi. Koera olukord oli enam-vähem normaalseks muutunud ja seetõttu ei muretsenud eriti kasside pärast, küll läheb üle. No muidugi otsustas viirus lõpuks järgmisele liigile hüpata. Nädalavahetusel hakkas kõigepealt vanem plika turtsuma ja esmaspäeval noorem. Mõlemad kurtsid väsimust, palavikku siiski ei tundunud olevat ja koolist koju me neid ka ei jätnud. Las viivad teatepulga edasi, ega meil kahju pole:)

Tegelt nad polnud õieti haiged, rohkem nagu loiud ja tihedalt aevastavad. Sai koer terveks ilma loomaarstil käimata, saavad lapsed ka:) Nüüd oleme meie kaasaga järjekorras. Ootan lausa põnevusega, millal mulle see koduloomade aevastustõbi kallale tuleb, täna juba andis sutsu lootust - töö juures köhisin kaks korda:) Oma elektroonilist kohalkäigutabelit uurides avastasin, et mul on õigus kolm pool nädalat haige olla, olen kogu uues töökohas viibitud aja jooksul vaid kaks haiguspäeva välja võtnud. Atsihhhhh....!!!!!

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!