Saturday, February 4, 2012

Ski Cross World Cup Sinimäel

Finish asus otse meie hotelli Weider Lodge juures

Hommikul ajasime end kiirelt üles, sõime hotellitoas kõhu korralikult täis ja enne kümmet mäele. Võistlejad alles saabusid, kohviku naaberlauas istusid ühel pool venelased, teisel pool Norra võistkond. Laste üllatuseks mainisin, et saan mõlemate jutust aru. Plikad tahtsid, et tõlgiks, paraku polnud seda võimalik teha. Venelased vestlesid omavahel tavalises tänava venekeeles, mistõttu jutu tõlkimine koos kõigi nüanssiega ei tundunud sobilik. Norrakad jälle enamasti nohisesid omaette ja suhtlesid kasutades üksikuid seosetuid väljendeid viie minuti jooksul, mil üritasin neid jälgida.

Rahvast kogunes juba hulgi aga õnneks seadis enamus end finishi juures sisse või siis sõitis mäele, et raja raja kõrval hea positsioon saada. Tõstukeil ei tekkinudki suuremat järjekorda kui tavaliselt, ainult parempoolne tool oli võistlejaile broneeritud. Sponsorfirmadeks Columbia sporditarbed, Rockstar energiajook ja KLM, kes jagasid rahvale nänni. Tuttmütsid, sokid, kõrvakatted, ... minagi sain purgi energiajooki. Kuna lastele see ei maitsenud, olin sunnitud ise nahka neelama. Miskit erilist polnud kuid kingitud hobuse suhu ju ei vaadata.

Esimene hüpe peale starti


Kolm meest õhulennul


Poolel maal kihutamas

Soendussõite ei viitsinud vaadata aga lõppvõistluse laskumisi jälgisime ka meie. Suusatasime raja kõrval, et erinevates kohtades möödakihutavaid võistlejaid näha ja pilte teha. Just enne finaale jõudsime alla, otsisin endale hea vaatega soodsat positsiooni finishi juures. Üks perfektne koht oligi millegipärast rahvast tühi. Ronisin sinna, korkisin õlle ja sättisin fotoka valmis. Rüüpasin just kolmndat lonksu kui keegi õlale koputas. Rajatöötaja vabandas, et segab mind aga ma nimelt blokeerivat vaadet finishile. Oma sõnade kinnituseks osutas tohutule televisioonikaamerale mis nagu kolmikjalal tankitõrje kahur otse minu peale sihtis. Loodetavasti ei jälginud keegi tuttav otseülekannet, lahtine õllepurk peos ja mokk üllatusest töllakil võisin õige lolli mulje jätta:) Sellisel kombel polnud küll tahtmist rahvusvhelist tuntust saavutada:)

Finish, kolm meest hüppel puntis koos

Canadas on tegelt alko tarbimine avalikus kohas keelatud aga ilmselt oli seoses erinevate kultuuride esindatusega seadusesilm kinni pigistatud, sest lisaks õlle rüüpamisele tõmmati rahva hulgas poolavalikult isegi kanepit. Otsisin endale teise koha, kust ulatusin üle inimeste pilti tegema. Lärm tõusis, naiste finaalsõit oligi alanud. Pealtvaatajate suureks rõõmuks läks Kanadalastel väga hästi: Naiste finaalis tuli esikoht ja meeste omas koguni kaksikvõit, kusjuures teine koht vahetus eelviimasel hüppel (vaata fotot).

Oligi kõik, ajasime suusad jalga ja tagasi mäele, aega veel sõita maa ja ilm, tõstuk töötab kella kümneni!

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!