Thursday, May 31, 2012

TTÜ

Lapspõlve sõber tutvustab liblikaid
Täna korraldasin endale pika lõunavaheaja "töö" juurest ja sõitsin kohtumisele lapsepõlve sõbraga. Tollel on Tallinna Tehnika Ülikooli juures õppetool uues hoones. Ma pole ju "Tipis" teab mis ajast käinud (üle 20 aasta), ehkki korduvalt mööda sõitnud. Nüüd tekkis soodne võimalus näha kuidas tänapäeva tehnikatudengid elavad.

Esiteks sattusin veidi segadusse parkimise otsimisel, sest iga võimaliku teeotsa juures oli keelumärk lisaplakatiga, et ainult õppeautodele lubatud??? Samas võis keelumärkide taga näha paksult täis parklaid, ilmselt polnud ikkagi tegu mitte "õppeautode" vaid õpilaste ja õpetajate masinatega. Peale lühikest kaalumist võtsin südame rindu ja põrutasin telliskivi alt läbi - midagi ei juhtunud. Leidsin isegi parkimiskoha, kuhu kerge värinaga hinges oma auto jätsin.

"Kuldsitikas"
Kohtusime rektoraadi ees ja esimeseks käiguks oli TTÜ näituselt läbi astumine. Seal oli lisaks huvitavale tehnikateemalisele püsiekspositsioonile ka eriväljapanek liblikatest ja putukatest. Too polnud eriti suur aga samas põnev, paraku ei suutnud mõista, kuidas liblikad TTÜ'ga seostuvad. Taoline ekspositsioon meeldib kindlasti mu lastele, osa putukaid olid üle 10 sendi pikad ning õige jubeda väljanägemisega.

Edasi tutvusin uue majandusteaduskonna hoonega. Muljet avaldas auditooriumide läbimõeldud planeering, liikuvate vaheseintega saad ilma suurema vaevata auditooriumi suuruse just enda vajadustele vastavasse suurusesse kohandada. Katusekorrusel asus isegi vägagi viisakas saun koos pisikese peoruumiga. Katuserõdult avanes vaade mulle tuttavale vanemale korpusele, kus sai kunagi eksamiuste taga närveerida.

Vaade majandusteaduskonna hoone katuselt TTÜ vanale korpusele
Astusime dekanaadist läbi, seal jagati mulle kui kaugele külalisele kohalikku nänni:) Meie kava lõppes kohvikus imeodava kuid maitsva einega. 3 euro eest sain seljanka ja päevaprae, millest kõht korralikult täis. Söögikoha mainet kinnitab rektori enda kohtamine, kes andis meile edasi uudise Tartu uue rektori valimistulemuste kohta. Ja oligi aeg lahkuda, sest mu võõrustaja kiirustas eksamit vastu võtma.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!