Wednesday, April 21, 2021

Tere talv ehk 桜 - kirsside õitsemise aeg!

Aiatooli istuma päikest võtma just ei kutsu, mine või suusatama.

Hommikul aknast välja vaadates oli esimene mõte: "Jeee!!! ... koroonasuvi oli vaid unenägu, kätte jõudnud detsembrikuu, aeg hakata jõuludeks valmistuma!!!" Loodus silmipimestavalt valge, viis senti lund maas. Kella peal paraku pettumust valmistav kuupäev 21 Aprill. 

Eile veel täispikkuses kikkis nartsissid lume all peidus.  

Majaesisel lillepeenral nartsissid lume all peidus, tulbid longus, puhkenud kirsiõitel lumekroonid peas, kuuseoksad ja kadakad "suhkruga" kaetud. Hakka või lumememme ehitama. 

Sakura (), äsjapuhkenud kirsiõied lumekorra all

Koeri õue viies vaatasid nood süüdistavalt otsa: "Mis jama sa öösel oled korraldanud". Tänavanurgast kaugemale ei suutnud elukaid meelitada, äsja pügatud kasukaga Koko hakkas nina luristama ja sikutas tagasi sooja toa poole. Mõni ime, ega ise ka ei tahaks särgiväel õues olla😁 

Sushil igatahes on lõbu laialt!

Sushi leidis, et täitsa vahva ja kihutas tagaaeda, kus uhas suurest rõõmust lihtsalt ringiratast, kõrvad pikalt taga lehvimas. Mis tal viga, talvekarvast vaevalt poole on jõudnud tuppa poetada, ehkki õhkkütte karvadest ummistatud tolmufiltreid puhastades jääb mulje nagu peaksime kodus rebasefarmi.

Kaasa kindlustusfirmale asitõendeid jäädvustamas - ok see oli nali😜

Panin kohvi peale ja istusin lebotooli, talvehommikul mõnus kuuma jooki limpsida ning netis surfata. Jooksma täna ei hakanud minema. Käsivars eilsest süstist ikka veel valulik nagu oleks karates litaka lihase pihta saanud,  ei mäleta et gripivaktsiin kunagi nii pikalt tunda andis. Mingeid muid kõrvalnähtusi pole täheldanud, uni suht hea, palju unenägusid. Kõrv hakkas vastu hommikut nats valutama, seda vaktsiini süüks ei ajaks, oli teine pea all tagurpidi muserdatud padja vastus.

Hea, et tütar muru niitmisega tänaseni ei venitanud😆


1 comment:

  1. Kaamerakuldnokk munes selle peale muna. :)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!