Wednesday, January 12, 2022

Testitud

Ei hakanud kodust kiirtesti tegema😩

Kõik kindlasti ootavad küüsi närides, mis mu testi tulemus oli või kas ma üldse seda tegin😁 Mis mõttes, eile sai ju otsus tehtud, ikka läksin täna testima. Öösel magasin hästi ja pikalt kui välja arvata poole kuue ajal väiksema kutsika välja viimine, tollel tuli keset ööd kõrvulukustav sitahäda🙄 Osa poetas köögi põrandale, mis mul palja jala talla alla kinnitus kui sitt kitt. Temperatuur õues alla 20 miinuspügala, õnneks loom pikalt ei jokutanud.

Kümneks hullem külm järgi andnud, ainult -17°C. Koertega jalutasin vähem kui kildi, loomad kippusid tagasi koju, käpad külmetasid. Esialgu polnud plaanis sihukese pakasega jooksutiiru teha, aga tunne oli hea. Sörgin aeglaselt natukene nii, et külma õhku ahmima ei hakka. Tavapärasele ringile minnes plaanisin niipea tagasi keerata kui jahe või muidu ebamugav hakkab. Ei hakanud, lõpuks tuli ikka viispool kilti täis. Muidu täitsa mõnus, ainult varbad algul külmetasid õhukestes suvetossudes. Tempo tunde järgi selline, et võiks maratoni joosta. Kui nüüd päriselt 5:30 kildi kohta jaksaks 42 järjest uhada saaks tõepoolest aja alla nelja tunni. Võtame kevadeks plaani ... kui peaks hea tunne olema.

Tööle jõudes läksin jope seljas, võtmed taskus koosolekuruumi testima. Preili toppis pulga ühte ninasõõrmesse, keerutas nats ja kordas protseduuri sama pulgaga teises sõõrmes. Tundus kuidagi ebahügieeniline, isegi silmi hõõrun ja nina nokin erinevate kätega, et kollid segi ei läheks😜 Mu esimene kogemus ninatestiga polnud üldse nii hull kui on hirmutatud. Vähe ebamugav, aga mitte valus, ei topitud ka pulka liiga sügavale.

Edasi ootetuppa 15 minutiks. Lühikese ajaga kogunes pool tehnikaosakonda, eks kõigil lootus tasulisele ekstra puhkusele. Viskasime kildu, et kui keegi positiivne siis võib nurga taga hõlma alt kolle müüma hakata. Paraku nii kurb kui see ka polnud, kõik olime negatiivsed. Luhtusid mu ilusad unistused 2 nädalasest kingitud puhkusest. Tegelt ei tähenda see, et kaasal poleks koroonat või et mul enne ei olnud. Lihtsalt momendil ei anna test positiivset näitu, äkki tapsin kõik pisilased ninas kui -17°C'se õhuga hommikul lipates pool tundi nina tuulutasin.

Testimine kestab meil tööl veel kaks päeva, kauemaks ressursse pole. Eks neljapäeval proovin uuesti, äkki jopastab. Kui mitte muidu, siis peaks enne tööle minekut kaasalt paar kolli endale küsima. Mis see ikka ära ole, abielu inimesed ju musitavad ja puutuvad muud moodigi intiimselt kokku😉 

Muideks, testimise häkkimine on kuuldavasti ka teistpidi moes: negatiivse kindlustamiseks loputatavat nina soolveega ja seejärel kerge vaseliini kord ninna. Kurgutesti puhul kuristasin ise enne reisitesti põhjalikult Viru Kangega ja seejärel suuloputus desinfektiga ning lõhnade eemaldamiseks pistsin "Fishermans Friend" tabletikese põske. Testi ajal kuristades vältisin vedeliku kurku laskmist, mullitasin niisama keele peal. Kas see päriselt midagi muudab või niisama linnalegend, kes teab.

Kuram, momendil on igatahes negatiivne olla negatiivne kui sümptomeid pole. Lohutan end lootusega: küll tulevad uued tüved pakkudes järjekordset nakatumise võimalust. Karta ainult, et niivõrd laadna karantiinipoliitika pole firmale jätkusuutlik.

P.S. Tänan küsimast aga ühelgi pereliikmel pole enam sümptomeid.

P.P.S. Quebeckis kuulutati välja kopsakas trahv maks kodanikele, kes on meditsiinilise põhjenduseta vaktsineerimata kuna koormavad niigi raskes seisus meditsiinisüsteemi. Nende pärast jäävad teised haiged ravimata ja võivad isegi surra kuna elutähtsaid operatsioone pole võimalik läbi viia.

Demokraatia ja valikuvabadus on tore aga kui oma kangekaelsusega sead teised ühiskonna liikmed ohtu ei jää muud üle. Tegelt muidugi võiks lihtsalt keelduda vaktsineerimatuid covidi ravimiseks riigihaiglatesse võtta aga isegi Quebeck ei julge seda teha. Mina täiega toetan, kaua võib.

3 comments:

  1. See vist ikka hea uudis, et negatiivne oled. Tänapäeval kahtlustatakse iga nohu või köha taga Covidit.
    Meil siin koroonarindel tundub rahulik, kogu aur läheb elektriarvete peale. Kõige jaburamad jauravad, et ärme maksame arveid, teised leiavad, et riigi poolt pakutud toetused on alandavad ja kolmandad hoiatavad, et kui keskklass enam ei saa aastas ühte soojamaareisi lubada (raha läheb elektri peale), siis tuleb revolustioon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei taha hirmutada aga kõigi eelduste kohaselt jõuab Omicroni laine ka teile ja kardetavasti isegi massiivsemalt kui Canadasse, sest vaktsineerituse tase madalam. Ainus positiivne moment, et vastutustundlikud vaktsineeritud kodanikud ei pea väga kartma kui neil just mõne muu häda pärast pole vaja haiglasse minna ja seal kohti ning personali napib.

      Ma pole selle elektriteemaga 100% kursis aga kui ei eksi siis momendil maksavad kõva hinda börsilepingu teinud kodanikud, teistel olevat lausa odavam kuna riik maksab osa võrgutasust kinni. Samas täiesti mõistetav, et ajab turri kui pead uuele Apple moblale plaanitud papi elektriküttesse matma :P Mida rohkem tarbid seda rohkem kaotad, mõni ime et basseinidega villade omanikud krõbedaid arveid saavad ja kõige valjemini kisavad.

      Delete
  2. Jordan Peterson oma podcastis oli ilmselgelt vihane Kanadas toimuva üle, aga sinu jutust ei saa arugi, milline hullumaja teul seal valitseb.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!