Saturday, September 24, 2011

Tuliuus Auto

Jah, sain selle tembuga hakkama, mida kunagi sai lubatud mitte iialgi teha. Nimelt ostsime endale uue aga mitte vähekasutatud auto nagu seda siiamaani olen teinud. Tegelikult just tuliuue, sest Hyunday Elantra Touringu järgmise ehk 2012 aasta mudeli teise toodanguvooru esimesed autod just jõudsid Canadasse, mis oli ka ilmselt mõningase hinnasegaduse põhjuseks.

Enamasti on majanduslikult kasulik osta aasta-kaks vana autot, millel hind juba poole peale kukkunud aga tarbimisväärtus suht vähe kannatanud. Seekordki vaatasin ennekõike vähekasutatud autosid aga rohkem naljapärast sai diilerilt ka uue hinnapakkumine küsitud. No ja kui selle sain olin veendunud, et ta eksis ega pööranud suuremat tähelepanu emailile. Kohapeal tegime proovisõidu kasutatud masinaga ja proovisime rohkem naljapärast alumisel pildil olevat Hyunday Tucsoni nimelist sportlikku maasturit. Mõlemad olid mõnusad sõita. Välimuse poolest on sarnased, üks lihtsalt veidi "saledam" kui teine. Nii tehnilised näitajad kui vaatlejate kiitvad hinnangud sarnased, Tucson $4000 kallim.

Hinna peale juttu viies selgus, et tuliuue hinnanumber oli endiselt uskumatult soodne. Mõtlesime momendi ja sõlmisime lepingu uue Elantra Touringu või Tucsoni ostmiseks tingimusel, et esmaspäeva hommikul teatame lõpliku valiku. Võrreldes teiste diilerite poolt pakutud ligi $2000 soodsamal hinnanumbril on igatahes allkirjad all nii, et see ei saa muutuda. Momendil kaldub valik Elantra Touringu poole. Eks annan teada kui masin käes. Kavas ka pikemalt blogida miks ja kuidas see automuretsemise protseduur käis ning miks just selline sai sadade erinevate mudelite hulgast valitud.

2 comments:

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!