Sunday, August 7, 2016

Melanhoolsed Meeste Laulud

Kaasa oli juba kevadel muretsenud piletid Pärnus 7 juulil toimuvale Matvere kontserdile, mille nimeks "Melanhoolsed Meeste Laulud". Päeval ajasime linnas asju, mille tulemusel saab mõningaid varasid veits konsolideerida. Pealelõunal panime jällekord Pärnu poole ajama. Käisime kiirelt ka elektroonika poest läbi, et onule pisike kingitus viia. Ta endise sportlasena vaatab põnevusega igasugu spordisündmusi, nüüd peaks olümpiamängud veits kvaliteetsemalt kätte tulema. Kontserdi asukoht oli Amende Villa aias. Olime kuulnud, et Eestis tihtipeale igasugu suvised kontserdid ja etendused välja müüdud, aga ilmselt soeses ilmaennustusega oli rahvast ootamatult napilt. Küllap ei julgenud paljud Tallinnast ja mujaltki tulla, mõni ime, sest tee peal suurem osa ajast kallas hullult. Kontserdi ajal aga ei saanud tibagi krae vahele, ehkki vihmavarjud ja kiled olid igaks juhuks kaasas.

Amende villa seestpoolt
Äge kaminaruum ja reception 
Amende villa aeda sisse jalutades saime meeldiva üllatusena kokku oma tuttavatega, vanem naabripoiss oma pruudi ja onuga kohal, viimane mu lapsepõlvesõber . Nemad olid kohe esiritta kohad võtnud ja mahutasid meidki enda kõrvale. Nii vahetust lähedusest tundus isegi kummaline esinejatest pilte teha. Naabripoiss astus Amende juurest läbi, võtmaks veini ligi, mida meilegi lahkelt jagas, Mina viskasin pilgu peale. kuidas see asutus seestpoolt välja näeb. Uskumatult ägedaks on tehtud, momendiks tekkis lausa nõukalik mure nagu omal ajal Viru hotelli minnes, et kohalikuna sisse ei lasta ja visatakse sihukesest uhkest asutusest välja. Need mõned ruumid, kust läbi jalutasin, olid ikka viimase peale üles löödud,

Amende Villa kontserdiootel
Esiritta saime kohad, sõber korgib veini
Kontsert ise mulle kõige ägedamat muljet ei jätnud. Matvere on muidugi alati tasemel, aga tundus kuidagi veits väsinud. Millegi üle konkreetselt nagu kurta ei oskagi, kuid mulle meeldisid palju rohkem tema meremehelaulud, mida olen nii Torontos kui Eestis kuulamas käinud. 
Jalgpalli vaheajal naabrite juures köögis
Üks seltskond nautis esitust tasuta, sättides end aia taga mugavalt rannalinadele jooke mekkima. Kontsert oli suht lühike, enne ööbimiskohta jalutamist jõudsid naabrid ka toidukast läbi hüpata, et õhtuseks jalgpallimatshiks söögi-joogi varusid muretseda. Kutsusid meidki vaatama, oleme nimelt üleaia naabrid nii Tallinnas kui Pärnus. Äge istumine kujunes, elasime kaasa Saksa kaotusele Prantslastele, magama saime alles peale keskööd.

1 comment:

  1. Sorry, see on siiski Ammende villa, esimese omaniku nime järgi.
    https://et.wikipedia.org/wiki/Ammende_villa

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!