Wednesday, January 13, 2021

Halb ajastus valitsuskriisiks

ERR uudiste pilt koalitsioonist - endisest vist
Noh nüüd siis see natu ootamatult juhtus. Ratas astus tagasi ja ilmselt laguneb nüüd ka koalitsioon. Vaevalt Kaja unistas nii peaministriks saada, aga ma parem ei hakka mingeid ennustusi tegema. Las olukord selgineb veidi, tegelikku tagapõhja ei tea, vaevalt selleks korruptsiooniskandaal, neid ju kesikutel jalaga segada olnud. Teada sain uudisest oma blogi kommentaare lugedes, esialgu pidasin halvaks naljaks😜

Jüri Ratase avaldus:

Poliitikas tuleb keeruliste olukordade lahendamiseks teha väga raskeid valikuid. Tegin täna väärtuspõhise otsuse astuda kujunenud olukorras Eesti Vabariigi peaministri kohalt tagasi.

10 comments:

  1. Naljakas, aga ma sain seda teada samast allikast, kust sinagi :)

    ReplyDelete
  2. Mul tekkis konspiratsiooniteooria, et tegu osavalt planeeritud poliitvangerdusega, kus jätkab vana koalitsioon, kuid teise peaministriga ja ilma rahvahääletuseta, mis oleks parlamendihääletusel niikuinii läbi kukkunud.

    Kesk ja Isamaa saavad ebamugavast rahvahääletusest lahti, EKRE võib öelda, et miskit pole teha ja kõik kolm kükitavad rahulolevalt võimul edasi. Natuke tuleb muidugi palagani teha, et kõik usutav tunduks. Eriti nauditav oleks koalitsioonil lasta Kaja Kallasel ennast teist korda lolliks teha üritades kokku panna Reformi juhitud koalitsiooni samas kui tegelikult juba enne Ratta tagasiastumist oldi praeguse koalitsiooni jätkamises kokku lepitud. Praeguses poliitilises olukorras ei paneks miski mind enam imestama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ei. Kaabudega ei taha enam keegi ühes liivakastis mängida. Ei ole kellelgi enam illusioone, et need tüübid oma retoorikat muudaks.

      Delete
  3. Kuulates Repsi intervjuud jää või uskuma, et kõik Kesk üritab üllalt Eesti asja ajada. Elame, näeme!
    https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/otseblogi-video-ja-fotod-keskerakond-teeks-ideaalis-koalitsiooni-reformierakonna-ja-isamaaga-ekre-on-mangust-valjas-kas-reformierakond-on-nous-isamaag?id=92247099

    ReplyDelete
  4. ma mõtlen, et huvitav, kas see korruptsiooniskandaal oligi see hoob, midapidi EKRE Ratta mune peos hoidis? ja selle avalikuks tulles kadus hoob ära.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma pigem arvan, et paljas võimuiha, mis peaministriks tegi ega lasknud seetõttu mõistlikumasse koalitsiooni minna. Praegune skandaal ju üsna hiljutine.

      Delete
    2. avalikuks tulek on hiljutine, aga küpsenud on see 2019. aastast peale.

      Delete
    3. Oh te naljahambad. Seal on korruptsioon olnud sees 2000. aastate algusest saadik, kui linn maa maha müüs.

      Alustades küsimusest, MIKS peaks linn üldse müüma maha kesklinna kõige mereäärsema, linnakujunduslikult kõige olulisema maa, Tallinna merevärava - ja seda sisuliselt ilma piiranguteta. Ei usu ka keegi, et Tallinna kesklinnas detailplaneeringu menetlemine puhtalt sai käia, see lihtsalt ei tundu võimalik, ehkki mingeid viiteid selle kohta mul ei ole. 2014-2015 tehti arhitektuurikonkurss (2014-2015) ja omanik valis välja välismaa arhitektid, kelle töö ignoreeris nii detailplaneeringut kui kõiki hea linnaruumi kombeid, Eesti arhitektid ja urbanistid olid kõik tagajalgadel, aga mis teha - kui maa on käest ära antd / maha müüdud, siis omanik tellib muusika.

      Ma ei usu, et selle piirkonna arenduses ükski samm ilma korruptsioonita oleks käinud. Sest, noh, Tallinn.

      https://www.aripaev.ee/uudised/2015/10/19/arhitektid-ei-tunnusta-admiraliteedi-basseini-konkurssi

      Delete
    4. jah, a ma pean silmas seda, et kui ma õigesti aru sain, siis praegu on uurimise all teod alates 2019. a.

      Delete
  5. Imestan nende üle, kes pimesi reformi pooldavad! Nende kuritegude uurimine kohtus veel pooleli.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!