Tuesday, April 13, 2021

Trendid

Ontario uute nakatunute tase saavutas nii päevase kui nädalase rekordi

Millised trendid, koroona ikka, millised muud😜 Ontarios on need õige nutused, eile saavutati mitu tähenduslikku momenti. Esiteks absoluutne päevaste nakatumiste rekord, teiseks ületas nädala keskmine nakatunute number teise laine haripunkti - nüüd on kolmas laine ametlikult kõrgeim kusjuures pole selge millises lainefrondi faasis momendil asume. Kolmandaks oli üle pika aja esimest korda eile Ontario suhteline päevaste nakatunute arv kõrgem kui Eestis, täna küll tagasi tavaline seis. Neljandaks ületas Canada nakatumine esimest korda napilt USA oma. Momendi seisu peetakse siin kriitiliseks ehkki 4-5 korda madalam kui Eestis viimase laine tipus. Haiglas ja intensiivis viibivate covid patsientide arv pandeemiaaja kõrgeim.

Eilsel pressikonverentsil teatas peaminister koolide kui nakkusekollete täielikust sulgemisest. Press asus teda õige aktiivselt grillima teemal, mis põhjustas viimase laine. Lõpuks tuli tunnistada, et piirangute leevendused sai tehtud ühiskondlikule survele alludes teadlaste ja meditsiini ekspertide soovitusi mitte kuulates liiga vara. Alahinnati viiruse uute tüvede kergemat nakatuvust ja tõsisemat haiguse kulgu. Ettevõtjatele läheb kokkuvõttes kiirustamine oluliselt kallimaks - selle asemel, et kannatada kuu aega äärmiselt karme piiranguid tuleb juba üle aasta kõikuda edasi tagasi poolikute lahenduste ja piirangutega kusjuures kokkuvõttes kannatab äri palju rohkem. Loodetavasti Eesti võtab õppust ega asu liiga vara leevenduste teele, tänased uudised valitsuse otsustest igatahes suht paljulubavad.

Tänasel jooksuringil tuli tunnistada, et kodanike suhtumine eelmise ja selle kevade väga sarnastesse piirangutesse on kardinaalselt erinev. Eelmine aasta tänavad tühjad, neljarealisel sõiduteel kilomeetri ulatuses paar autot, täna tuli oodata et tiheda liikluse vahelt üle tee saada. Samas on ametivõimud suhtumise karmimaks muutnud. Tööl meil saadeti paar tüüpi kolmeks päevaks palgata koju kuna kandsid maski ebakorrektselt: ei katnud nina. Järmise rikkumise puhul ootab ees kohene vallandanmine, põhjenduseks ohutuseeskirjade rikkumine. Ametiühing oli karistusega nõus, sest ohutustehnika koha pealt kompromisse ei tehta. Pandeemia tingimustes on maski valesti kandmine keeldumisest rääkimata mitte oma vabaduse kasutamine vaid kuritegelik teiste kodanike ohustamine - vähemalt nii nähakse seda Kanadas. Pühapäeval märatses grupp koroonavastaseid Montrealis, põletasid prügikaste, lõhkusid aknaid ja rüüstasid poode - suht tüüpilised "aktivistid", kes suvalise põhjuse puhul tänavale tulevad.

15 comments:

  1. See et juhitakse majandust mitte ei tegeleta inimeste hoidmisega. Teaduslikulut peaks majandus seisma kuni nakatumist kuu jooksul enam ei esine. Inimestele müüakse vägisi vaksiini ehk seda otsustati juba enne vaksiini tegemist puhas äri.Suuremad riigid ongi selleks oma vaksiini brandid teinud.

    ReplyDelete
  2. Puhttehniline märkus - "koroonavastane" on ilmselt vale sõna. Mida see üldse tähendaks? Inimest, kellele ei meeldi kroona(haigus)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõige naljakam et enamus neist ei teagi täpselt mille vastu on. Jookseb ringi plakatiga kus CORONA läbi kriipsutatud😁. Proovi sa siis aru saada mida mõtleb, ilmselt muidugi ei mõtlegi. Samas mine tea, äkki õlle vastane hoopis😉

      Delete
  3. Teil Kanadas õige tark peaminister, kes oskab isegi tulevikku ette näha.
    Steerpike was surprised to learn this morning that the UK is facing a 'very serious third wave' – not from the newspapers or an ashen faced epidemiologist but rather the unlikely form of Prime Minister Justin Trudeau. Amid calls in Canada to loosen lockdown restrictions, the embattled leader referenced Britain in his parliament yesterday as an example as to why there should not be faster liberalisation. Sporting a hideous beard, the premier best known for ethics scandals and blackface pictures told members of the Canadian House of Commons:

    “I think it's really important that we work from facts and understanding of the science around things. We know for example that the UK is ahead of just about everybody else on vaccination and yet they maintain very strong restrictions and are facing a very serious third wave. Vaccinations on their own are not enough to keep us safe. We need to engage in the right kinds of behaviours, do things that the conservatives aren't always good at like wearing masks, keeping distances and obeying public health rules.

    CANADA: Prime Minister Trudeau answers criticism from Conservative MPs: "vaccinations on their own are not enough to keep us safe." pic.twitter.com/RPxXQWCRq5
    — Apex World News (@apexworldnews) April 14, 2021

    Trudeau's claim that the UK is facing a 'very serious third wave' comes despite the latest figures showing that the UK currently has lowest case rates in Europe, with 173 per million for 13 April compared to Germany on 1,516 per million and France on 3,892 per million. The return of schools and a surge in those returning to work has failed to dent the drop off in Covid cases and deaths, both of which are down by 95 per cent since their peak.

    If Trudeau is so keen on engaging in the 'right kinds of behaviours' might Steerpike suggest he look at the data once in a while?

    Written bySteerpike






    ReplyDelete
    Replies
    1. Õnneks pole ma teda valinud (kedagi ei valinud) ega seega oma kübetki vastutust poliitikute sõnavõttude või tegevuste eest😉

      Delete
    2. Mina jälle valisin ja olen väga rahul :-P Viriseda ja tähenärija võib igaüks olla ning rääkida vähetähtsatest asjadest, mida vastalised upitavad. Kuidas selle kivi viskamisega oligi...

      Delete
    3. mind pani kulmu kergitama "premier best known for ethics scandals and blackface pictures", et nagu mismõttes, kus kivi all sa küll elanud oled, ajakirjanik.

      Delete
  4. Nagu arusaada on kirjutaja koroonavastaste vastase meelsusega.
    Toompeal olid koos koroonaeitajad tegid puntratantsu ja gruppikallit Nende arust pole koroonat ollagi või neil on grupiimuunsus ja orava allergia. Igastahes meie luure luuras ja pildistas neid. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mu arust oli Toompea protestiaktsioon poliitiliselt korrektselt väljendudes havasti informeeritud või pahatahtlikult manipuleeritud kodanike ettevõtmine. Ilmselt kahtlustasid organid viimast kui nad tõepoolest filmisid.

      Delete
  5. Väidad aina, et oled teaduseusku ja vangisolek on parim taktika viirusest lahtisaamiseks ja soovid üha rangemaid meetmeid ühiskonna lukus hoidmisel. Ometi on netis mitmeid teadusartikleid, mis tuginevad uurimustele, et lokdaun ei tööta sugugi mitte. Kuidas sa neid üles ei leia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Piirangutega on nagu kliimasoojenemisega: sada uuringut väidab et kliima soojenemine on suures osas inimeste põhjustatud, üks väidab et pole. Kaldun toetama valdava enamuse analüüsi, eriti kui see "makes sense", mitte neid üksikuid, kes "alternatiivsetel faktidel" põhinevaid teooriaid kuulutavad. Aga igaühel on õigus just seda uskuda ja reklaamida, mis neile meeldib ;)

      Delete
  6. Oravad ei mõista inimestele tuleb suppi, vorsti, kooki ja torti jagada, siis nad on poolt, mitte oma rahva vastu eriüksust näidata. Teadus on peale internetti ammu koomas. :)

    ReplyDelete
  7. Miks on piirangud lahenduseks?

    EELDUSED:
    1. Koroona on nakkushagus
    2. Nakkushaigus levib kontaktidega
    3. Piirangud vähendavad kontakte
    JÄRELDUS:
    Piirangud vähendavad koroona levikut (kui neist kinni peetakse - kui vabatahtlikult ei järgita peab seda tagama politsei äärmisel juhul sõjavägi)

    MOTT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja kuhu jääb see osa, et me peame viirusega koos elama õppima? Ma olen jätkuvalt hämmingus, et sina politsei valvet ja Hiina-stiilis lukustamist pooldad. 💁

      Delete
    2. Sille, on teada tuntud tõde, et vasakpoolselt meelestatud "liberaalid" ihkavad isikuvabaduste piiramist, sõjaväge korda majja looma, midaiganes, et "loll" rahvas hakkaks sõna kuulama. Vabadust hindav inimene ei saa kuidagi heaks kiita taoliselt varustatud eriüksuse saatmist rahumeelsete kodanike meeleavalduse vastu. Isegi kapo ülem tunnistas, et piiritaguseid niiditõmbajaid / imperialiste ei tuvastatud.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!