Thursday, February 24, 2022

SÕDA

Täna hommikul kell 5 eesti aja järgi toimus maailmaajaloos murranguline moment. Selline, mis juhtub kord generatsiooni jooksul või harvemgi ja mille puhul jääb meelde, kus sel momendil olid ja mida tegid kui põrutav uudis tuli. Sõjakuulutus polnud küll nii ootamatu, viimased pool aastat selge, et tõenäosus järjest suurenes aga aju lihtsalt ei tahtnud kuidagi uskuda, et see tegelikult ka võimalik. Sõitsin parasjagu autoga kui raadiost kuulsin.

Maniakk kuulutas sõja sel momendil kui ÜRO julgeolekunõukogus toimus erakorraline istung. Hirmutas teisi riike tuumarelvaga kui keegi peaks julgema vahele segada. 

Just praegu algas õhuhäire Kiievis, otseülekanne Kiievist ... pommitamist siiski ei järgnenud.

BBC Reporter küsis kas näeme kolmanda maailmasõja algust? Vastuseks oli: Esialgu sõja algust Euroopas, aga samuti algas ju teine maailmasõda!

Putin defineerib 21 sajandi kurjuse kehastuse. Kui eemisel sajandil jagasid seda tiitlit mitmed erinevad tüübid nagu Stalin, Hitler, Mao, Pol Poth, siis sel sajandil on seni vaieldamatuks põrguvürstiks Kremli kaabakas. Kuulsusejanu see kindlasti rahuldab, sest nagu teada mäletab maailm palju paremini kurjategijaid kui headuse kehastusi: iga koolilaps teab kes oli Hitler, aga ema Teresa ... ?

Hea uudis oli vähemalt see, et Zelenski ja välisminister paistavad elus olevat. Venelaste raketilöögid olla nende enda sõnul (usaldusväärsus teatavasti kahtlane) suunatud sõjaväeliste ja valitsusobjektide vastu. Just teatati, et Ukraina president rääkis Bideniga ja kuulutas välja sõjaolukorra. Vene väed sisenesid Odessasse, liiguvad Harkovi ja Belgorodi peale, ... jne ... Kuulda on suurtüki ja kergete relvade tuld, lahingud käivad. 

Ega siin miskit pikalt kirjutada pole, jälgin praegu otseuudisi mitmelt kanalilt.

Õudne mõelda, et tuhandetel noortel meestel, nii venelastel kui ukrainlastel ja lugematul hulgal tsiviilisikutel jäänud vaid loetud päevad või tunnid elada!

Lõpetuseks Ukraina Vabaduse teemaline video, võimas, tekitab külmavärinaid!

P.S. Ei tunne mingit uhkust, et suutsin kriisi käiku ja aega täpsemini ette ennustada kui paljud asjatundjad. Pigem olen kurb, et mu pessimistlik-realistlik ennustus nii täpselt märki tabas.

SLAVA UKRAINU,  SLAVA GEROJAM

P.S. Ukraina teema puhul muudan oma kommentaaride poliitikat ja kustutan ilma hoiatamata igasugused Venemaa propagandat levitavad või rünnakut õigustada üritavad kommentaarid!

13 comments:

  1. Masendav. Nüüd on oluline, et me läheksime appi. Ja vastupanu ei jääks deklaratsiooni tasemele.
    Kui üks mängijatest ei järgi reegleid, siis ei saa seda ka teised teha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ukrainat aitaks vaid otsene sõjaline abi aga ma kardan, et läänel pole selleks piisavalt julgust. Kardetavasti korratakse teise maailmasõja eelseid vigasid ja kuhu need lõpuks välja viivad teame kõik.

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Ukraina ütleb, et Vene vägesid Odessas sees ikkagi ei ole, vbla see on Vene propaganda, Venemaa üritab oma edu suuremana näidata (nad eitavad ka allatulistatud lennukeid).

    ReplyDelete
  4. Jagan siin ka: Propastop soovitab infokanaleid otse Ukrainast:
    https://www.propastop.org/2022/02/24/7421/

    Ekspress soovitab twitterikanaleid:
    https://ekspress.delfi.ee/artikkel/95998165/15-usaldusvaarset-allikat-sotsiaalmeedias-keda-seoses-ukrainas-toimuva-sojaga-jalgida

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänud! Olen ka mitmeid Ukraina enda kanaleid jälginud, aeg-ajalt kukuvad eetrist maha aga eks seda oligi oodata. Tänapäeval õnneks pole võimalik maailma silme all lahti rulluvat kuritegu varjata.

      Delete
    2. See Ponomarenko oma jagab hetkeseisuga kõige kiiremini infot:
      https://twitter.com/iaponomarenko

      Delete
    3. Ta ise imestas, et neil ikka veel nii palju internetti on, aga teadjamad rääkisid, et tglt Ukrainas disainitigi netivõrk detsentraalseks, sest Vene oht on juba pikka aega olnud. ning eks Poola ja Rumeenia saa oma mobiilimastidega mingil määral aidata ka.

      Delete
    4. Ma imestan, et venelased esmajärjekorras netti maha ei võtnud, kui ameeriklasi uskuda siis võimekust neil selleks küll ja veel. Äkki tõepoolest lootsid et Ukrainlased lihtsalt panevad relvad maha ja lähevad koju nagu Putin soovitas🙄
      The US has not seen Russia employ the “full scope of their electronic warfare capabilities,” at this point, a senior defense official told reporters on Thursday.

      “Open media communication remains intact, obviously some of these kinetic attacks have certainly gone after their ability to command and control, and as I said earlier, we have not seen them employ the full scope of their electronic warfare capabilities,"

      Delete
    5. no Anonymous kuulutas Kremlile ka kübersõja, vbla avaldub see ka Kremli enda küberoppide saboteerimises.

      Delete
    6. RT oli vahepeal päris asjalikult maas.

      Delete
    7. Kolleeg jagas seda linki https://meduza.io/

      Delete
  5. Sõda on konflikt erinevate poolte vahel, aga edu sulle oma objektiivse info kajastamisel.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!