Sunday, October 9, 2022

Puuk ja grillkana

Amazonis $9 ja funksib, julgen soovitada

Tänaseks suuremaks uudiseks koera peast leitud puuk. Silitasin ja nunnutasin kutsikat, käe alla jäi kummaline tükike. Ju jälle mingi seeme või praht, mida aeg-ajalt looma karvust välja nokin. Niisama ei tulnud, uurisin lähemalt - puuk raip karjatasin. Kaasa algul ei uskunud, sest teisel koeral on peas paar vägagi puugile sarnanevat nahanäsa. Tõin taskulambi, et lähemalt uurida - pesuehtne puuk, selge miks kuts end hommikul meeleheitlikult kratsis. Õnneks on kaasal kunagi muretsetud spets puugieemaldamise tööriist, sihuke kaheharuline konks (nagu mini naelakangutamis kang), mis meenutab hambaarstide piinamisvahendeid. Õnneks oli alles ka pakend koos kasutusjuhendiga. Suskasin puugi ja naha vahele ja pöörasin mõned korrad vastupäeva - täiesti üllatav, keerasingi vaevata puugi lahti.

Elukas siputas kangiharude vahel pettunult jalgu. Mõtlesin mis teha, aeda nagu ei taha visata, vetsust alla tundus hea mõte. Vetsu tuld põlema pannes avastasin, et putukas oli vahepeal kangi pealt kadunud. Otsisime viis minti põrandalt taga enne kui seina äärest leidsime, kurivaim jaksas ka piraka täisimetud punnkõhuga liikuda. Igatahes noppisin üles, viskasin vetsu ja tõmbasin mõnuga vett peale enne kui meenus, et oleks pidanud blogi tarbeks pildi tegema. Järgnes mõlema koera ja ka enda põhjalik kontroll, kutsikul ju komme voodisse ronida. Miskit ei leidnud ja seegi eksemplar esimene keda siin mandril kunagi näinud.

Pealelõunal tegime poetiiru. Kanadalastel kombeks tänupüha puhul kalkun nahka panna, oleme vahel massipsühhoosiga kaasa läinud ehkki selle elukaga palju tüli ja meie perel kulub nädal enne kui linnust jagu saame. Seekord läksime lihtsama vastupanu teed, tütrelt uurides, mida too pidusöögiks tahaks, tuli mõnevõrra ootamatu vastus: Costco grillkana. Pidada olema üks ebatervislikumatest toitudest kui kartulikrõpsud ja Coca-Cola kõrvale jätta - see-eest maitsev ja finantsiliselt mõistlik, pirakas grillkana maksab vaid 5 euri. Boonusena saavad koerad koibade krõmpsluude otsad, mis personaalselt ära hammustan kontrollides, et teravaid luukilde poleks. Poes kohtusime ka vana tuttava vene päritolu karate neiuga, kes peale 10 aastast pausi uuesti harjutama hakanud. Minulgi tekkis isu kuid hommikusest sissemagamisest ei raatsi loobuda.

Tagasiteel väisasime poolakate "Starsky" nimelist poodi, kus kaasa jäi üht riiulit pika pilguga silmitsema. Eestis toodetud Aura mahlad ja nektarid, ei saanud ostmata jätta. Külmletis olid ka hingehinnaga "Maiuspala" ja "Vana Tallinn" jäätised, ei hakanud ostma, sõin neist Eestis isu täis. Hiljem mahlajooki mekkides pettusin - sihuke liiga magus kirsimorss😒 Loodetavasti on nektar parem. Cortlandi ilusad suured õunad tänapäeva mõttes soodsa hinnaga: poolteist euri kilo. Võtsime kuue kilo jagu, riputan garaazhi lae alla sibulakotti järelküpsema. Homme plaanis õunafarmi minna aga seal maksavad õunad pea poole rohkem isegi ise korjamise puhul - tegu vist rohkem sellise linnainimeste turistimagnetiga. Näis kas üldse ostame sealt, võib-olla lihtsalt matkame koertega looduses.

4 comments:

  1. Muuseas, nektari nime all müüakse Eestis just nn morssi. Seadus o selline. Kui mahla tahad, siis pead ostma täismahlanimelist

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jälle targem. Eestis mahlu ei osta, joon koduseid mahlu või õlut seepärast ei tea sihukesi peensusi. Meil on nektar sihuke paks nigu smuuti.

      Delete
  2. Olemas see puugieemaldaja, töötab ka nümf versioonide puhul. Mina panen eemaldatud puugi kohe põlema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkajärgi oleks vist jah mõttekam, kanalisatsioonis äkki jäävad munad ellu. Samas pole mul iga minut lõket käepärast.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!