Monday, October 24, 2022

Suvesoojus ja Sügisvärvid Albion Hills

Selili lehtedel lamades taevasse vaadates

Nädalavahetus kujunes suviselt soojaks, loomulikult vaja loodusesse hulkuma minna. Seekord lisaks koertele kambajõmmiks kaasa. Pühapäeva hommikul ärkasin alles peale 11, akna ette tõmmatud ruloo hoidis toa pimeda, pettes aju ära. Isegi koerad ei ajanud meid varem üles. Nood aimasid mingi seitsmenda meelega eelseisva väljasõidu ja sebisid ärevalt jalus. Hommikukohvi ajal valisin läpaka peal koha kuhu sõita. Tavaliselt üritan vahelduse mõttes leida mõnda uut või ammu käidud kohta. Albion Hills suht suur looduspark ja samas mitte liiga kaugel. Varem oleme seal käinud talvel murdmaasuusatamas, nii umbes 15 aastat tagasi.

Kuldkollane tunnel
Selili kollasel lehevaibal

Kohale jõudes võis veenduda, et vahepeal on kõvasti arendatud, isegi telgitamisvõimalused lisatud. Parkimisplatse mitmesaja auto jaoks kuid kuna hooaeg läbi siis park meeldivalt tühi. Üksikud matkajad ja ratturid radadel. 

Lehed järves
Tüvede peegeldus järves

Radasid oli õige hulgaliselt, kõik väga hästi ära märgitud, isegi linnainimesel oleks raske eksida. Lehtede langemise staadium perfektne, piisavalt puude otsas, et ilusat sügisest värvikirevust pakkuda ja piisavalt maas, et neis püherdada😄

Kanada hani
Vahtralehemaal vahtrametsas

Plaanis oli nii kaheksakildine rada kui ka mõni lühem läbida kuid kauneid vaateid liiga palju. Kaasal lisaks moblale ka korralikum kaamera kaasas, pildistamisele kulus nii palju aega, et kokkuvõttes jõudsime pea kolme tunniga veidi üle viie kildi läbida. 


Täielik lebo lonkimine ja looduse nautimine. Koertel ohtralt lehtedes jooksmist ja nuuskimist. Kui äge oli vaadake piltidelt ise. Päev läks täiega asja ette, mitte midagi kasulikku ei teinud hommikust õhtuni😜



3 comments:

  1. Uau, kus on alles ilu. Mul on jäänud mulje, et Eesti sygis ei ole nii värviline.

    ReplyDelete
  2. Tõesti ilus! Siiski, ka Eestimaa sügis on sel aastal väga värviline ja kaunis olnud. Käisin ise seda kuldset sügist otsimas ja imetlemas 2 nädalat tagasi. Praeguseks hakkab juba sügisnukrus võimust võtma.

    ReplyDelete
  3. Selle värvikirevusega on üldse üks kummaline värk. Silmad (aju) ja fotokas näevad ikka õige erinevalt. Kord tundub pilgule jube äge pilt aga pärast fotot vaadates ei miskit ja vahel ka vastupidi: alles fotot vaadates näed värvide mängu täies ilus. Ma muideks põhimõtteliselt ei mängi filtritega, et võimalikult tõelähedased värvid oleks. Ontarios pidada see aasta harukordselt kirev olema, mis sõltuvat suuresti ilmastikuoludest (põhitegijad õhuniiskus ja temperatuur).

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!