Sunday, October 23, 2022

Süüdista teisi selles mis endal plaanis.

Mordori kaitseminister istus täna telefoni otsas helistades mitmetele NATO kaitseministritele. Põhjuseks olevat asjaolu, et Ukrainal kavas kasutada "räpast" (radioktiivsete elementidega rikastatud) pommi. Loomulikult polnud esitada mingeid tõendeid ega ka põhjendust, mille kuradi pärast peaks Ukraina seda tegema kui esiteks läheb neil rindel niikuinii suht edukalt ja teiseks oleks see ainus kindel meetod lääneriikide eemale peletamiseks ja seega abist ilma jäämiseks.

Ainus loogiline seletus, et venemaa kavatseb ise tuumapommi kasutada üritades seda põhjendada Ukraina "räpase" pommiga, mille ise valmis nikerdanud ja plahvatama pannud. Voval ju kogemus olemas teise Tshetsheenia sõja alustamise põhjenduseks korrusmajade õhkimise näol. Tüüpiline vene poliitika: süüdista teisi selles mida ise teed või mis sul plaanis. Radioktiivse ja/või tuumakatastroofi ärahoidmiseks peab NATO suutma Kremlit USUTAVALT veenda, et mis iganes radioktiivse või tuumapommi kasutamine saab kohese ja hävitava vastuse vene Ukrainas paikneva sõjaväe ja/või poliitilise juhtkonna likvideerimise näol.

Minu hinnangul tõusis sõja räige eskaleerumise oht järsult pühapäeva õhtul. Shoigu kõned on vene "erioperatsiooni" armetu läbikukkumise vältimise strateegia üks oluline osa, väga palju sõltub sellest, mida ja kuidas talle vastati. Tähtsaim muidugi Austini sõnum, sest ainus keda venelased tõsiselt kardavad ja austavad tänu sõjalisele jõule on USA. Kui Ühendriikide kaitseminister ei suutnud venelasi piisavalt hirmutada võib juba järgmine nädal suurt pauku oodata, eriti juhul kui Ukraina hakkab Hersoni piirkonnas edukalt suurrünnakut läbi viima.

9 comments:

  1. soovitan sellist lõime tuumarelva kasutamise potentsiaalist (TLDR: sõjalist edu see ei annaks, kuigi oleks tsiviilinimestele kohutav - ja võib-olla just sellepärast ei annakski sõjalist edu.)
    https://twitter.com/jmkorhonen/status/1574668469676937216

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täpselt sama elektritaristu ründamisega, puhas tsivilistide terroriseerimine, mõju rindele tühine.

      Kahjuks on ratsionaalsus ammu kadunud vene sõjalisest planeerimisest, muidu poleks ju Ukrainat rünnatudki. Momendil proovib Moskva pea kõiki vahendeid strateegilise initsiatiivi tagasisaamiseks. Loodame paremat valmistume halvimaks.

      Delete
    2. Kyrilo Budanov: Well, it is very difficult to evaluate the stupidity of Russians with some logic.

      Delete
    3. https://twitter.com/ChuckPfarrer/status/1585076007291129856?t=MJfl_Yic-mkHEjwKfRVjHw&s=19

      Delete
  2. Hea pärast kuulutada et näe olen hea ennustaja ja selgelt nägija. Inimesed ikka räägivad mis raadios räägitakse ja televiisorist tuleb. Seejuures keegi päriselt ei tea kuni on sündmus juhtunud.

    ReplyDelete
  3. Eile blogisin mina, täna avaldati Ukraina sõjaväe luure juhi intervjuu samal teemal, nii mõnedki punktid langesid kokku ;)
    https://www.pravda.com.ua/articles/2022/10/24/7373160/

    ReplyDelete
  4. 25 oktoobril räägib Stoltenberg sama juttu mis mina blogis, nii et kui tahate uudistega varakult kursis olla visake pilk siia peale😁 https://twitter.com/TpyxaNews/status/1585261214925524997?t=bhpiToQA20U8RiAzXt4DhQ&s=19
    https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_208564.htm?selectedLocale=en

    ReplyDelete
  5. Kalmuse Teet kah sarnase jutuga 25. Okt
    https://epl.delfi.ee/artikkel/120088894/sojaraport-teet-kalmus-usa-asus-venelastega-raakima-jou-keeles-wagnerlaste-seast-touseb-nurinat

    ReplyDelete
  6. See tõestabki seda kuidas propaganda toimib, lugu on etteaimatava kuini pöördepunktideni. Sõja tulekut varjati meediale ligemale aasta kõik kindlad märgid olid ennem olemas.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!