Wednesday, May 3, 2023

Muutustest

... kaasa mu kingitud lilledega😁
Mina praegu ja ...

Meenutus endistest aegadest
Meil siin natuke aega tagasi möödus järjekordne ametliku kooselu aastapäev. Numbrit ei hakka nimetamagi, endale tundub, et pole nii vanagi😁Kui nüüd peeglisse vaadata tuleb vist tunnistada mõningasi muutusi välimuses võrreldes aastate taguse kohtumisega😜

Aprillikuu jooksukokkuvõtte avaldaks kah ära ehkki rekordilisest 10K distantsist kilkasin juba järgmisel päeval. Aprillis jooksin 156km keskmise tempoga 4:44 kilomeetri peale. Kiireim kilomeeter 4:11, viiekas 22:46, kümps 45:52, parim keskmine kiirus 4:35/km. 21 korda jooksmas. Koertega jalutamist 30 kilti, ratast tühised 11.5km. Täna jäi silma Runners Worldi artikkel Mark Zuckerbergi hiljutisest 5K jooksust, mille ta 19:34'ga läbis. Minu aeg paistab selle kõrval täiesti viisakas arvestades, et Mark oma 38 eluaastaga alles varakeskealine.

Sõjauudistest olevat öösel keegi Kremli pihta kaks drooni lennutanud. Ainus loogiline järeldus, mis oskan sellega seoses teha, on vene põhjenduse otsimine mingiks kavandatavaks suuremaks sigaduseks. Sellise kiiruse ja suurusega droonid ei läheks kuidagi Moskva õhukaitsest läbi, neid suudaks kuulipildujaga alla lasta. Ehk siis tegu on spets propuskit omanud lennuvahenditega (videolt (eeldusel, et see võltsing pole) paistavad kaks tüüpi drooni saabumise ajal katusel ronivat). Ukrainale ei annaks taoline operatsioon absoluutselt midagi.

6 comments:

  1. Twitteris käib wild mass guessing teemal "kellele oli see kasulik". Sest Putinist jätab see ju ka piinliku mulje, kui ukrainlaste droonid toimetaks Kremlini välja, nagu ise tahavad, ehk tsiteerides paanilist venemeelset twitterikuulsust Zokat (ajast, mil HIMARSid tööle hakkasid), "what air defense doing?".

    mu lemmikteooria on see, et Vene-sisene võimuvõitlus ja FSB vms organi Putini-vastane fraktsioon mahitas sellist lüket, kusjuures vbla tõesti Ukraina süüdilavastamise sildi all, aga tegeliku eesmärgiga Putinit nõrgana näidata.

    notsu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vene ametlik propaganda kisab, et Ukraina ja vaja karmilt karistada kaasa arvatud kogu juhtkonna füüsiline hävitamine. Nagu nad poleks seda sõja algusest saati pidevalt niikuinii üritanud. Droonide fakt näitab nõrkust (õhukaitse või rezhiimi) mida diktatuur endale kuidagi lubada ei saa. Järjekordseid tuumaähvardusi ei võta enam keegi tõsiselt, aga äkki see ongi plaan, et üllatada?

      Delete
  2. Su abikaasa on sellel pildil täitsa ABBA Agnetha koopia.

    ReplyDelete
  3. Kui ilusad noored inimesed, ja nunnud tänagi 😀 teist samapalju aastaid veel koos!
    Droonid Moskvas läheb mõtteliselt sinnasamma kausta, kus enne Tšetšeeni sõda õhkulastud kortermajad - omaenda inimeste nahal korraldatud poliitiline šõu suurema sigaduse ettevalmistamiseks.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!