Thursday, March 14, 2024

Midagi on mäda Kanadas

Pealkirja teema sisu juurde jõudmiseks tuleb veidi kaugemalt alustada. Ja ei, ärge kartke, ma ei hakka kurtma immigratsiooni, kuritegevuse, hindade või maksude üle, üldse millegi üle ei kavatse kurta😉 Suusatamast saabudes puhkasin ühe päeva enne kui jooksuringile läksin. Teisipäeval oli jalgades ikka väsimus, ei hakanud pingutama, võtsin rahulikult.

Jooksutrajektoor nagu liitri viina joonul😁
Google FIT äpp ja Pixeli GPS
Tegelik trajektoor ja tempo
Huawei pulsikell ja äpp
Esimese kilomeetri aega kuuldes arvasin, et kuulsin valesti. Viie aastase jooksukarjääriga olen õppinud oma tempot päris täpselt hindama, üle 10 sekundi kildi kohta pea kunagi ei eksi. Seega esimene kilt alla nelja minuti oli ilmselgelt kõrvakuulmise viga. Kui edasised vaheajad sama tempot näitasid, kuid samm pigem raske ja väsinud, hakkasin kahtlustama probleeme mobla jooksuäpi FIT juures.

5 kildi "rekord" 19:53
Viis kilti jooksin ulmeliselt alla 20 minuti, realistlikult muidugi mitte. Kui üldse oleks suuteline siis äärmiselt hea vormi ja igasugu positiivsete kokkusattumiste ning võimsa motivatsiooni (keegi annaks miljoni) puhul. Üle kaheksakildise distantsi läbisin keskmise kiirusega 4:00 kilomeetri kohta, tegelikult tegu umbes seitsme veerandi kildiga. Miks mobla seekord mõõtis distantsi kilomeetri pikemaks ja tempo seega oluliselt kiiremaks???

Jooksu trajektoori vaadates oli hoobilt selge, GPS signaal hüppas pidevalt edasi-tagasi, vasakule-paremale. Samas pulsikellade äppidel jooksutempo normaalne ja trajektoorid kenasti sujuvad ja korrektsed. Kummaline, vaatame mis spets GPS äpp moblal näitab. Alguses oli tal raskusi satelliitide leidmisega aga kui lõpuks leidis ei suutnud asupaika täpselt määrata vaatamata pea kümnele satile. Kuidas see võimalik ja miks pulsikelladel polnud probleeme. No muidugi, Huawei kasutab ju hiinakate satelliite samas kui Google kasutab USA GPS sattisid. Kas tõepoolest segati GPS signaale? Mingit tõendit mul selle kohta pole ehkki netis levis inf, et teistelgi probleeme pulsikellade ja moblaäppide GPS'ga. Täna igatahes töötas kõik tipp-topp. Vahepeal mobla restarti pole ka teinud, mis seletaks asja kui see vaid moblapõhine GPS vastuvõtja probleem.

7 comments:

  1. Aga oleks huvitav lugeda arengutest Kanada progressiivses rahvavabariigis, ei pea tingimata kurtma ja hädaldama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ega siin suurt arenguid pole. Kanada poliitika vastu eriti huvi ei tunne, sõltumata valitsevast parteist, suurt miskit ei muutu. Ainus selgeltnähtav muutus on järjest kasvav migratsioon. Linnapildi põhjal raske uskuda ametlikku statistikat, mis väidab valgeid 70% olevat.

      Delete
    2. Huvitav, et kodumaa poliitika sind ei huvita, kuigi peaksid teadlik ja ettevaatlik olema seal toimuva valguses https://www.dailymail.co.uk/news/article-13196875/justin-trudeau-canada-orwellian-imprison-life-crime-bill.html

      Delete
  2. Hiina on teadagi kelle suur sõber. Eks on tarvis sõbrale teenete osutamist harjutada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teab kas just sõbrale, eks ikka enda huvid, sest järgmine põhimõtteline konflikt tuleb siiski Hiina ja Lääne vahel. Ukraina-vene madin, mis meile eluliselt tähtsana tundub, on mõlemale poolele harjutusväljakuks.

      Delete
    2. Otse loomulikult, ja mu teada on Hiina ainus tõsiseltvõetav kosmosejõud. India harjutab kätt, seega tõusev täht. Mõlemad on t1blastani, õigemini selle odavate maavarade, suured sõbrad. Me oleme kuses, nagu soomlased ytlevad.

      Delete
    3. Vabandust, esimene lause peaks olema "...ainus tõsiseltvõetav kosmosejõud Aasias..."

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!