Sunday, April 21, 2024

Kujuteldav tüdruksõber

Palusin Meta Llama3 joonistada
endale kujuteldav tüdruksõber😮
"Pimeda metsa" raamatus oli ka teine huvitav idee, mis jäi silma. Nimelt pakkus autor välja, et inimesed otsivad endale ideaalset partnerit. Kuna seda leida äärmiselt ebatõenäoline luuakse enda peas kujuteldav ideaal - tüdruk või poiss-sõber. Päriselus armudes omistatakse ideaali omadused oma väljavalitule isegi kui tegelikkuses too neid ei evi. Kui esimene armumisest pimestumine möödub ollakse pettunud. Kokku jäävad need, kes suudavad leppida teise poole puuduste ja vigadega, mida enne keelduti tunnistamast või märkamast. 

Sobiva paarilise leidmisel tuleb saavutada tasakaal ideaali otsingu ja realistlike võimaluste vahel. Ühed haaravad liiga kiirelt paarilise kartes muidu hoopis ilma jääda, teised viivitavad ideaalse otsingul liiga kaua ja ei leiagi, sest nende ootused ideaalile ebarealistlikud. Mõned üleüldse pettuvad reaalses maailmas, loobuvad otsimisest ja loovad endale kujuteldava ideaalsõbra ning elavad õnnelikult tollega. Välismaailma jaoks tunduvad nad olevat üksi omaette. Suhtemaailm on natuke nagu börs: nii liigne kiirustamine kui ka perfektse ajastuse otsimine ei vii sihile, tähtis on kannatlikkus, sihikindlus ja õige momendi ära tabamine, ega õnngi külgi mööda maha jookse.

Mitte eriti romantiline kuid edukas strateegia on kainelt kaalutlemine, plusside ja miinuste arvestamine ning pikalt planeerimine. Paraku on see vaid teooria, kes meist koolist tulles tööd otsides pensioniplaanile mõtleks😜 Veel vähem suudaks armudes sammu tagasi astuda ja kaine pilguga enda käitumist analüüsida. Keemiline kokteil ajus möllab omasoodu. Samas enne kui ametlikult leivad ühte kappi panna, oleks küll mõistlik natuke pikemalt aega koos veeta nii lihtsates kui keerulistes oludes veendumaks, et kaaslase positiivsed omadused kaaluvad pikalt üles tema puudused ja vead. Ilma vedamiseta on väga keeruline. Laialt teada tuntud tõde, aga millegipärast inimesed ei käitu ratsionaalselt.

Ülaloleva pildi lasin LLama 3'le toetuval Meta AI'l teha andes ette väga lühikese ja üldise kirjelduse: Palun joonista mulle sportlik, sale, blond, päevitunud kujuteldav tüdruksõber. AI võttis kümmekond sekundit ja pakkus välja neli versiooni. Pole midagi öelda, tuleb tunnistada, et tunneb mu maitset, või noh, mida muud oodatagi sellise kirjelduse puhul. Algul ei viitsinud, aga hiljem proovisin "edit" nupuga peenhäälestust. Täitsa uskumatu, suht väikese vaevaga saad endale väljanägemise poolest detailselt täpselt sellise tüdruku "tellida" nagu soovid. Sündsuse huvides avalikustan vaid alumistel piltidel tuunitud kassi pildid. Kujutage ette (või parem mitte) mida kõik tüdruksõbra peenhäälestamisega võiks saavutada😁

Palusin AI käest siberi kassi pilti,
liiga pruun minu maitsele.

Tuunisin meie kassiga sarnaseks ja
paigutasin talvel metsa hiirt püüdma

Praegu veel on tegu foto, video ja häälega. Kujuteldavale sõbrale soovitava "iseloomu" loomisega (et ta sinuga nii räägiks, et ka huvitav oleks) tegeldakse aktiivselt. Väidetavalt olevat juba praegu kohtingusaitidel virtuaalsõbrad populaarseks muutunud. Tehisarul põhinevad tüdruksõbrad ja vähemal määral poisssõbrad miljardi dollari bisness. Viimaseks sammuks saab olema piisavalt tõetruu humanoid roboti ehitamine ja sellesse tarkvara installimine. Inimestel palju mugavam kaaslaseks omada nii füüsiliselt kui psühholoogiliselt "perfektset" sõpra selle asemel, et suure vaevaga üritada luust ja lihast "õiget" otsida. 

Või mis veel hullem, enda kallal vaeva näha, et mõnele vähegi normaalsemale vastassoo esindajale huvi pakkuda. Rääkimata neist kodanikest, kes välimuse, vanuse või iseloomu tõttu lootusetult mängust väljas, aga ikka tahaks kaeru süüa nagu vana hobune muiste. Tüdinemise moment kaoks samuti: iseloomu ja käitumist saaks lihtsa tarkvara seadistusega muuta, välimuse igavaks muutumise puhul piisaks uue mudeli ostmisest või liisimisest nagu auto puhul. Rahuldaks nii meeste soovi: et naine jääks selliseks nagu esmakohtumisel kui naiste soovi meeste muutmise osas oma tahtmise järgi😉

Minulgi oma vägagi idüllilise suhte juures tekib aeg-ajalt momente kui robotist ära ei ütleks😝 Tänagi lebotasin rahulikult tugitoolis Ott Tänaku ralli intervjuud vaadates kui kaasa köögis kurtis, et hommikune krõbinakauss kraanikausis pesemata ja kassile oleks vaja uut liivakasti ümbrist planeerida. Robot oleks ilma kommenteerimata krõbinakausi pesnud ja kassile uue liivakasti kõige soodsamatest materjalidest ehitanud lastes mul rahulikult edasi prokastineerida.

Olin juba pool postitust kirjutanud kui vahepeal youtube videosid rullides jäi silma Wes Roth'i äärmiselt temaatiline video "AI Girlfriends a BILLION $ Industry | EndlessDreams, VASA-1 and AI Music", mis näitas eelkõige kui kaugele on jõutud pildi ja videotöötlusega tehniliste lahenduste poolest. Kui kõrgel tasemel tehisaru teksti, hääle, pildi kvaliteet ja kui raske seda inimese omast eristada - arvestades AI arengu kiirust, üsna pea võimatu. 

6 comments:

  1. Ilmselt tuleb lõpmatu jadana juurde neid, kes nt kohtinguportaalides kiusatusele vastu seista ei suuda ja end AI abil kaunimaks tuunivad - too ilmselt teeb veel uhkemat tööd kui vana hea photoshop tegigi :D. Jama on muidugi siis, kui pärast ikkagi kokku minnakse saama :)

    Kass on väga uhke!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kohtinguportaalides enda foto tuunimine AI abil küll lihtne aga suht mõttetu ja aega raiskav tegevus, petad teisi ja ennast. Meigi või eriti trenniga enda tuunimine tükk maad raskem ja ikka pole tulemus kindel. Kass on veidi üle tuunitud :D

      Delete
    2. Einoh, kass on pisut fantaasialoomaks küll tuunitud, aga äge sellegipoolest :)) Mis AI pakutud piigasse puutub...no väga kena ju kahtlemata. Natuke nagu kasski, on ka tema nagu arvutimängust välja astunud, aga jaa, kena - igal juhul kaunim, kui need õudsad pooleteise jalaga või kolme käega "inimesed", keda FB-i AI mulle täiesti omal algatusel ja vastava sooviavalduseta haipima hakkas :D Kolisin FB-st minema - creepy hakkas :)

      Delete
  2. Kas oled rahul AI pakutud tibiga? Vanem kui 20 ei tulnud ilmselt jutuks, kuigi sportlik päevitunud jne naine võib vabalt ka 50+ olla ja sinuvanusele sobilikum. Või jäävadki mehed elu lõpuni taolisi stepford naisi taga igatsema?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vastuse su viimasele küsimusele annavad meesteajakirjad, nüüdsel ajal muidugi veebilehed ;) Julgelt 90% seal poseerivatest naistest vanuses 18 kuni 25. Loodus ilmselt nii seadnud, et Ilus (seksikas) on parimas paljunemiseas ja parima atribuutikaga vastassoo esindaja pluss personaalne maitse ja momendi moejooned.

      Visuaalselt muidugi rahul, aga minu vanuste puhul on selliste tibide vaatamine rohkem nagu kunstinäitusel käimine: vaadata rahuldustpakkuv aga näppida ei tohi, isegi kui tahaks :P

      Delete
    2. Ega vanus ei pruugi tõesti rolli mängida. 50-tes või nooremgi naine võib endale alati samad riided selga panna, mis pildil oleval AI-tšikil, peegli ees pilti teha ja kaks pilti võrdluseks välja panna. Kui ta AI piigale ära teeb, siis tõenäoliselt pole tal põhjust oma meeldivusskaala üle pahandada. Ja kui ei tee, siis...no igaüks on kellegi jaoks ikkagi atraktiivne :)

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!