Tuesday, December 29, 2009

Raamatutest

Vabadel päevadel sai ka mitu raamatut läbi lugeda. Kõigepealt Conn Iggulden'i "Imperaatori" sarja viimane raamat "The gods of war", mis kirjeldab Julius Ceasari elu Rubiconi ületamisest kuni tema tapmiseni. Kogu seeria (neli raamatut) on mõnusalt loetav ja sobib neile, kes naudivad ajaloolisi seiklusjutte. Et raamatut sujuvamalt loetavaks teha pole autor ajaloolistest faktidest just 100%'se täpsusega kinni hoidnud just nagu tema Tšingiš-Khaani käsitlevais raamatutes. Igatahes on minu meelest tegu hea ajaviitekirjandusega.

Teisena mainiks Lincoln Childi (tuttav rohkem raamatutest, mis kirjutanud koos Douglas Prestoniga) "Terminal Freeze", mille puhul tegu tüüpilise keskpärase tehno-põnevus-õudukaga nagu seda zhanri wikipeedia nimetab. Arktika ekspeditsioon avastab jääst külmunud eluka, kes ärkab ellu ja kukub möllama. Lugesin läbi aga ausalt öelda eriti ei soovitaks, minu maitsele liiga fantastiline ja nagu juba mainitud - keskpärane.

Eelmine neljapäev õnnestus laenutada ühe mu lemmikautori Michael Crichtoni viimane raamat "Pirate Latitudes". Selle puhul oli tegu pettumusega, raamat ei küündinud kuidagi tema eelmiste tasemele. Sisuks on jutustus Ameerika päritolu piraadi Hunteri retkest Hispaania Kariibi mere sadama vastu, et sealset galeoonil hoitavat väärismetalli laadungit röövida. Kirjeldus kipub kahtlaselt palju sarnanema tänapäeva commando operatsioonidega, mis 17 sajandi lõppu viidud. Tegevus algab ja lõpeb Jamaika kurikuulsas mereröövlite keskuses "Port Royalis", vürtsiks veidi tolleaegset olukirjeldust ja poliitikat.

Täna jalutan koera ja vanema plikaga raamatukokku lootuses mõnda paremat raamatut saada.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!