Friday, June 27, 2014

Tegus Päev

Päikeselaigud uuel Saarepuu laudparkett põrandal
Neljapäev oli tegus päev. Ühest küljest sai raskelt palju tehtud, millest väga hea meel, teisest küljest peaks puhkusel olev inimene nagu puhkama, mitte tööd rabama. Aga ok, panime söögitoa põranda maha nelja tunniga, tegelt oleks vähemgi kulunud. Võrdluseks, et suure toa tammelaudistusele kulus hulk päevi kahest suvest. Laudparketi maha panemine on nagu eriti lihtne puzzle, kliks klõks ja valmis. Ristküliku kujulises toas vaid otste saagimine, mis ei eelda erilist täpsust, sest need liistudega varjatud.
Tammelaudadest põrand
Parketi ja laudpõranda ühendamine tammeprussidega
Raskemaks osaks kujunes ülemineku tegemine tammelaudadest põranda ja saareparketi vahele. Lihtne lahendus oleks olnud poest ostetud ülemineku kasutamine aga meie ju lihtsat teed ei käi :) Tammeplankudest massiivne üleminek palju kenam. Need sai ise käsitsi servatud, paksusmasinast läbi lastud ja parajaks saetud. Õnneks on laudpõranda pool piisavalt sirge, rääkimata parketist mis nagu joonlaud maas.

Päris probleemideta paraku ei saanud, sest põrandad pole täiesti paralleelsed, mistõttu tammeplangud tuli saagida kergelt kitsenevatena, nii pool senti meetri kohta. Kõige keerulisemaks operatsiooniks kujunes parketipoolsele servale prusside alumisele poolele kaheastmeliste faaside sisse saagimine. Jama palju aga õhtuks olid kaks prussi kolmest faasitud. Üks veel, siis otsad lõplikult kokku sobitada, kalded höövliga teravatele ülemistele servadele peale lasta ja viimane lihv masina ning liivapaberiga. Viimaseks operatsiooniks prussid paika panna ja lakkida.

Kokkusobitamine
Plank vaja faasida lihvida ja lakkida
Terve päev sadas, mistõttu suht mõnus oli sees töötada, ei mingit kahjutunnet seoses ilusa ilmaga. Lõuna ajal käisin pisema lapsega teist korda linnavalitsuses, sain ta registreeritud ning ka sõidukaardi personaliseeritud. Kuna tavapärase 10 päeva asemel tehti see paberimajandus sutsti kohe ära viisin tänutäheks kommikarbi, proua leti taga super õnnelik.

Vanem laps teatas koju jõudes, et on juba kaks päeva töötanud disaini osakonnas. Esialgu tundus uus professionaalne disainiprogramm kübe keeruline aga peagi hakkas mõistma ja täna oli juba esimese objektiga edukalt ühele poole saanud. Tal on ikka tõesti vedanud, et saab nii palju erinevaid asju töö juures proovida.

Ees pikk nädalavahetus, loodetavasti vähemalt üks päev tuleb parem ilm. Ehk saab mõne pikema sõidu ette võtta aga kui ilm niru pole ju mõtet kuhugi Eesti teise otsa ligunema põrutada, parem kodus sooja kamina ees mõnuleda, saunas leili visata ja eesti õllekest libistada.

2 comments:

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!