Thursday, March 27, 2014

Märtsilõpu suusklemine

Selfie Blue Mountainil :-P
Juba nädalavahetusel asusin ilmateadet piidlema. Soov veel viimast korda mäele minna enne kui kevad suusalõbudele lõpu teeb. Kolmapäev oli eriliselt hea ilm, -16C ja täispäike, võtsin juba töölt vabaks aga viimasel hetkel tekstis pisem plika, et ta ikka ei saa tulla. Muutsin ümber neljapäevaks, mil ilm ei pidanud suurem asi olema - paar kraadi külma hommikul, pilvine, lumesadu ja lõunal vihm. Ah, läheme ikka, sõita saab ka sellise ilmaga. Kerge lootus oli ilmateate ekslikkusel, mis viimasel ajal lausa legendaarseks muutunud.

Startisime õige vara, juba 6:45, et saaks hommikul normaalse ilmaga suusatada nii palju kui võimalik. Kohale jõudes tundus igati normaalne, õhukesed kiudpilved, millest isegi päike läbi kumas. Lumi kiire ja sile, rahvast vähe, ilmselt jäädi ilmateadet uskuma.

Kohvik haruldaselt tühi
Päike tuleb välja!
Tunnike sõitu ja päike tuli välja!!! Sisse näksima ei raatsinud enne minna kui alles kolme tunni pärast kui esimene pilv ette tuli. Elagu ilmaennustus :-P Negatiivse momendina tuleks mainida, et "vihmase" ilmaga põletasin oma nina punaseks, no ei võtnud lollist peast päikesekreemi kaasa.

Proff Aivari ja ...
... amatöörist minu stiilinäited :)
Suusatasime poole viieni kuni tõstuk kinni pandi, alles viimase tunni jooksul hakkas lund sadama. Kahjuks peale koolivaheaega tõstukid õhtul enam ei käi. Huvitav oli see, et kuna temperatuur ja päikesepaiste vaheldusid sai ühe päeva jooksul õige mitmete erinevate lumeoludega suusatada. Vahepeal võis lausa ühe laskumise jooksul mäepinna libedus ja lume tugevus oluliselt muutuda. Päris raske oli harjuda näiteks olukorraga kus pehme lumekuhjatis, millest eelmises sõidus siuhti suuskadega läbi läksid oli järgmiseks laskumiseks nii kõvaks muutunud, et viskas su kaarega õhku. Kõik me saime seekord küljed "valgeks" ja lund püksi:)

Huroni järv tagaplaanil ikka jääga kaetud, päike kumab pilvedest läbi.
Kõige meeldivama uudise kuulsin tõstukimeeste käest viimasel laskumisel, põhitõstukid töötavad seni kui mäel lund on, mis pidi tähendama Aprilli lõpuni. Loodame et see tõeks osutub, sellisel juhul saab kindlasti veel mõned korrad mäele.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!