Sunday, March 16, 2014

Ukraina Toetusmarss Torontos


Krimm kuulub Ukrainale !!!
Miiting USA Konsulaadi ees
Käisime koos vanema lapsega Ukraina toetusmarsil ära. Temale oli see esimeseks poliitiliseks ürituseks elus. Muidu pole plika suurt huvitatud poliitikast aga paistab, et Putini sigadused on saavutanud sellise taseme, et ajavad isegi poliitikast muidu kaugelseisvad isikud turri. Suure kiirustamisega unustasime lipud koju, polnud hullu, sest kohapeal sain kanda Eesti Püssi ja Püstoliklubi Lippu kui nende esindaja ära väsis. Ukraina lipuga märgi saime tuttavailt rinda.

Balti riikide esindajad marsil
Mina laenatud lipuga
Rahvast oli päris palju, minu hinnangul vähemalt tuhatkond, mis on siinmaal suvalise poliitilise maiguga ürituse kohta väga suur arv. Enamasti endiste vennalike liiduvabariikide esindajad aga ka mujalt Ida-Euroopast ning isegi Iisraeli ja Tiibeti lipud hakkasid silma.

Mari uhkelt Eesti lipuga rongkäigus 
Rongkäik kulges mööda kõigi Ukraina territoriaalset terviklikkust garanteerinud riikide konsulaatidest nagu USA, Inglismaa ja Saksamaa ning lõppes Vene konsulaadi juures miitinguga. Politseid oli hulgaliselt aga rahvas sõbralik, kõik ju ühel meelel. Tee peal kõnetas mind üks suurt kasvu mundrimees soovides edu ja lisades, et tema naine on ka eestlane. 

Laps oli küsinud enne minekule asumist, mis kaasa peaks võtma ja tegi natuke imestunud näo kui soovitasin poolnaljaga mädamune. Canadas ollakse liiga viisakad, et näiteks konsulaadi aknad sisse visata. Sellega seoses ongi väga hea ja kujundlik võrrelda siinse rongkäigu ja Krimmi või Donetski venemeelsete marsi fotodel figureerivat rahvast. Väike vihje, jälgige näoilmeid ja zheste ;)

Donetski miiting ...
... ja Harkivi marss :P
FB's nägin Erik-Niiles Krossi huvitavat leidu, mis tõi esile järjekordse paralleeli Hitleri ja Putini vahel:

Miiting Vene konsulaadi ees
Rogozin 16 March 2014: От всей души поздравляю крымчан и всех моих сограждан с великим днем победы национального духа и единства нашей страны! Слава России!

Hitler 9 October 1938: There has been created today a community of spirit throughout our people of power and strength such as Germany never before has known.

2 comments:

  1. Nüüd ole aina hirmul, millal venelased mujale omasid "vabastama" lähevad.EL tahab neile veel viisavabaduse anda, sommid eriti kõvasti.

    ReplyDelete
  2. Viisateema vist on laualt kadunud, ja peale tänast 18 Märtsi Putini kõnet ei jää ei USA'l ega EU'l üle muud kui "sanktsioone" karmistada. Iseasi mis see tähendab, loodetavasti mitte ainult järgmisele 20'le inimesele viisakeelu kehtestamist.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!