Monday, December 23, 2019

Ennejõule rekordilainel


Toomapäeval magasin pikalt, hommikul ärkasin alles poole üheteist ajal. Sihukese hommikupõõnamise üks tulemus on suurtes kogustes unenägusid, üks naljakam kui teine. Teiseks tulemuseks ajapuudus mistõttu jooksma ei jõudnudki, ainult koertega sai nats üle kildine ring tehtud. Positiivseks pooleks terveks päevaks väljapuhanud tunne. Detsembrikuu on jooksmise mõttes igavene ikaldus olnud, eilseks vaid kaheksa korda lippamas käidud. Neistki paar niisama lühikesed otsad soojamere rannal. "Jooks on lahe" grupis pole see kuu ka väljakutset, mis sunniks takka. Samas ilmselt sihukesi fanatte suurt pole, kes jõulukuul vaid 5 päeva vahele jätaks.

Igatahes täna kaasa tööle ei läinud, väiksem tütar suusatamas ja suurem põõnas sügavalt all öisest arvuti taga mängimisest. Mõnulesime pikalt kahekesi, isegi koduloomadest ei lasknud segada. Plaan oli millalgi poodi minna jõulutoitusid ostma. Ilm ilus, kraad-kaks sooja. Ähh, lähen teen kiirelt oma jooksuringi selle ajaga ära kui kaasa koerad jalutab. Sudisin veel kella ja moblaga, enne kui kõik kolm programmi ilusti jooksu mõõtma sain.

Poole kilomeetri peal andis mobla teada üllatavalt heast tempost. Tohhoh, enda arust sai päris tavaliselt alustatud, tegelt pea pool minti kiiremini. Kui kilomeetri peal sama tore aeg kostis, otsustasin proovida tempot hoida. Kahe kildi peal olin tavakohasest, natu alla viis minti kildile jooksmise kiirusest, juba minutiga ees. Mis ikka vaatame kuidas tunne on, kolmas kilt kulges mõnusalt ja isegi neljanda alguse tõus ei tapnud ära. Hingeldama ikka võttis, seda tuleb tunnistada. Viienda kildi peal hakkasin jalgades väsimust tundma aga surusin edasi. Vahepeal oli mõte niipea lõpetada kui viis kilti kukub, sundisin end siiski ringi lõpuni jooksma. Tavaliselt kõige kiirem viimane poolekildine jupp kujunes seekord veidi aeglasemaks.

Kell ja moblaprogrammid kinni löödud arvasin, et päris hea aja jooksin. Tuppa jõudes statistikale pilku peale visates sain tõsise üllatuse osaliseks. Kõigi kolme programmi põhjal sai rekord joostud. Kuna igaüks neist mõõdab teepikkust veidi erinevalt siis numbrid ei kattu aga samade programmide eelnevate tulemustega võib küll võrrelda. Huawei Health,
ehk pulsikella statistika on kõige konservatiivsem, selle järgi tuli esimese 5 kildi aeg 22:57 ja 5.35km pikkuse distantsi keskmine kilomeetri läbimise aeg 4:33. Eelmine rekord oli 23:00 ja 5.26km distantsi keskmine kildi aeg 4:36. Strava mõõdab distantsi parima 5km aja milleks kujunes 21:32 ja keskmine kilomeetri läbimise aeg 5.55km rajal 4:22. Strava eelmised rekordid 22:11 5km aeg ja keskmine km 4:27 5.31km rajal. Lisaks 5km isiklikule rekordile jooksin ka 2 miili 13:26, miili 6:37 ja poole miili 3:12 rekordid! Pulsisagedus istus kogu distantsi ilusti ühtlane, kolmekümnendates heas vormis noormehe tasemel, küll on hea end võrrelda tavakodanikuga kui näitajad paremad😝 Numbrite erinevuse põhiallikaks on ilmselt erinevalt hinnatud distants: Huawei 4.35km, Fit 4.52km ja Strava 4.55km, kaardilt mõõdetu 4.43km.

Kokkuvõttes võib tõdeda, et jooksurindel sai aasta enne jõule mõnusa ja natuke ootamatu pauguga lõpetatud. Mitte et ma rohkem ei jookseks aga rekordeid talveperioodil küll üritama ei hakka.  

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!