Wednesday, December 7, 2022

Kogemus või asi ja kutsakostüüm.

Kodune koosistumine perega tänapäeval kah kingituseks

Üks nüanss mis mulle eemal elamise juures hirmsasti meeldib on igasugu suurte traditsiooniliste pika laua taga istumise tüüpi pidustuste korraldamise kohustuse puudumine. Sihukese lausemonstrumi eest oleks kooliajal emakeeleõpetaja kindlasti pika punase lainelise joone alla tõmmanud - stiililiselt puudulik ja arusaamatult segane mõtteväljendus. Hea et blogistades ei pea tehnilistele pisiasjadele mõtlema😜 

Sünnajooks "veerandmaraton"
Kalli kaasa küpsetatud kaneelikuklid

Igatahes paari päeva eest istusime perega kodus ja tähistasime. Nädala pikkuse reisikingituse sain juba nädala aja eest kätte ja olen paksult rahul. Täiskasvanudpeast hindan oluliselt rohkem kogemust kui asju ja nii ka kulutan finantse pigem kogemuse rahuldamisele kui asjade soetamisele. Kainelt võttes ei saa siit ilmast lahkudes kumbagi "kaasa võtta" nagu kaasa targalt mainis, aga naudin rohkem reisimist kui uhkemat autot - lihtsalt nii on. Uude aastakümnesse astudes oli vaja endale tõestada, et füüsilise vormi poolest ei maksa mind veel maha kanda😎 Peale hommikukohvi ja niisama lebotamist tossud jalga ning rajale, esialgselt kavas olnud tavalise kuueka asemel jooksin sünna tähistamiseks lausa veerandmaratoni. Tempoga eriti ei surunud, vähemalt tuli keskmine kiirus alla 5min per km. Aasta "norm" sai kah 1200 jooksukildiga ennetähtaegselt täis.

Pahura olemisega nuntsik Sushi
Koerad said vihmakeebid, paraku läks neti kaudu tellides suurusega vähe nihu, suurema koera oma mahtus parasjagu väiksemale. Kaasa vaatab, kas õmbleb ise Kokole või tellime uue ja suurema. Koerad kurivaimud ei oska moodi hinnata, kostüümi selgatoppimine nagu lapse riietamine: siples ja keerutas ja proovis minema joosta. Lõpuks kui selga sai seisis algul kangelt nagu puupakk. Küll harjub ära, vihmaga muidu läbimärg ja sulalumega karvad lumepalle täis.


4 comments:

  1. Saiakesed näevad ägedad välja, nagu roosiõied.

    ReplyDelete
  2. Sõbranna koeral on vihmajope vastu eelarvamus, sest tal on ilmselt mulje jäänud, et kui see selga pannakse, on õues vastik märg ilm. Olevat umbes seda nägu, et milleks me seda märga ilma tellime, lähme parem niisama, siis on ilus kuiv.

    Meenutab seda aega, kui mul kassid olid: nad ei tahtnud lume või vihmaga välja minna, vaatasid üle ukse ja kõndisid teise ukse juurde lootuses, et äkki selle taga on parem ilm.

    ReplyDelete
  3. Koerale tuleb söefiltriga mask või gaasimask ka hankida, et ta saaks puhtast õhust puhast rõõmu tunda, muidu käib teiste taguotsi nuusutamas.:)

    https://et.k9mask.com/Kollektsioonid/k9-maskid/tooted/k9-mask%C2%AE-kohandatud-v%C3%A4rvid-3-filtriga-%C3%A4%C3%A4rmiselt-hingav-koera-%C3%B5humask

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!