Friday, December 8, 2023

Lend ja Esmamuljed

Minu kuuvalgusevari rannal kell 1 öösel
Tüüpiline moodsa aja soojamaa odavlend, pakutakse ainult mahla või kohvi, muu eest pead ise plekkima. Kümmekond aastat tagasi sai puhkusereisi lennukis nii süüa, juua kui isegi klaas shampat, praegu viletsam kui linnadevaheline bussisõit Eestis. Vähemalt kohad 6E ja 6F mugavad ja otse äriklassi taga. Lennuk ise Boeing 737, kaks kolmeistmelist rida. Viisablanketi täitsime lennukis, seda enam passi ei kleebita. Õhus olime kolmpool tundi, Varadero lennujaamas maandumine pimedas 20:30. Tukkusin ja kuulasin audioraamatut, palju mugavam kui lugemine.

Kusagil USA kohal 9 kildi kõrgusel
Esimestena lennukist välja,  passikontrollist peale pildistamist sutsti läbi. Keegi ei tahtnud väidetavalt kohustuslikku tervisekindlustust näha. Kohvrit ootame, tulevad viimaste hulgas, ühel lukk läinud. Meie buss viib rahvast mitmesse hotelli ja Havannasse. 0.33 liitrise õltsipurgi eest küsib tüüp parklas $5, pakun dollari ja kui keeldub saadan pikalt. Tagantjärgi selgus, et Kuubas on toidu ja tarbekaupade hinnapoliitika vähe komplitseeritum kui oskasin arvata - eriti viljastavad kohaliku koloriidiga sotsialismi tingimused🙄 Ootame bussis tükk aega, keegi kadunud, lõpuks ei leitagi, lahkume viimastena. Pimedas sõites suurt miskit ei näe, hotelli jõuame pool üksteist.

Vahtplastkarbis serveeritud juustusingisaiad
Esmamulje hotellist mitte midagi erilist. Toa saame kiirelt - teemantklubi priviligeerituna teenindatakse esimestena. Teener viib kohvrid tuppa, saab dollari. Tuba ise tavaline, suht väike ja veidi "väsinud" mööbliga aga puhas. Kulunud uksega kapikeses minikülmikus 2 kokat, vett ja Stella Artois õltsi. See vist kujutabki endast reklaamitud minibaari🙄 Vannituba dushinurga ja vetsuga viisakas. Majutus nii tavaline, et polegi miskit pildistada. Läheme süüa otsima. Snack bar pakub singijuustu toasti, ei miskit muud. Lobby baarist haarame joogid, päris hea valik, teemantklubil veel eraldi viisakad tuntud suht hinnalised väljamaa kärakad. Sööme näljastena kumbki kolm toastisaia.

Pool kaks öösel täiskuuvalguses rannas "kuutamas"🌝
Tagasi ööbimiskohta jalutame ranna kaudu. Täiskuu valguses sillerdavad kerged lained. Meeldiv kogeda, et Google mobla ööfoto rezhiim on tasemel. Tütar läheb tuppa põõnama, mina võtan baarist joogi ligi ja teen veel ühe tiiru rannal, lebotan päevitustoolis kuni heaune dzhinn-toonik otsas. Õhujahutuse pidime toas maha keerama, kuubakad vist arvavad, et kanadalased ei saa und üle +16°C temperatuuriga. Piinlik oleks troopikas külmetuse ohvriks langeda😜 Magama keeran kahe ajal.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!