Tuesday, November 28, 2023

Lõunamere ootus

Toronto lennujaamas väljalendu ootamas
Istun momendil lennujaamas ja naudin läpaka uue aku vastupidavust, sest väljalend hilineb tunni jagu. Öösel tuli lumekruupe ja momendil õrn tuisk lennujaama akna taga. Ühesõnaga perfektne aeg lestade ja snorkeldamiskomplektiga natukeseks kuhugi soojemasse kohta lennata. Hommikul tulid google fotoäpis üles vanad pildid, selgus: täpselt viie aasta eest istusin tütrega lennujaamas Mehhiko lendu ootamas. Sealsetest seiklustest on ikka veel vaevunähtavad armid või pigem pigmendipuuduse laigud kätel, ma parem ei postita pilte sellest kuidas käed välja nägid - mustade rõugete raske vorm :P

Aja viitmiseks võtsin tollivabast veintsi, ei hakka ju eelmise aasta viga kordama kui poest õllepurki ostes $10 pidin välja käima. Liiter veini muideks maksab mõistlikud 6 euri. Võtsin siiski vaid veerand mitte terve liitri, loll oleks lendu maha magada. Poes preili küsis boarding passi ja rõhutas, et veini ei tohi enne juua kui olen sihtkohas maandunud. Noogutasin kaasa aga loomulikult ise mõeldes: oled sa eile sündinud, kes ostab 250ml veinipudeli kaasa reisusihtkohta. 

Mehepojad rüüpavad terve liitri Absoluti viina kahepeale kohvitopsidest nagu võisin hiljem veenduda kaht slaavikeelt rääkivat tüüpi ootesaalis jälgides. Ma ei saa aru, miks teha inimestele elu ebamugavaks, mis vahet kas tarbin kraami paar tundi varem või hiljem, seni kui probleeme ei tekita. Läksin võtsin ise ka tühja topsi, et mitte äratada ringihulkuvate turvade ebatervislikku uudishimu. Kuni alko pole trellide taga kavaldab iga idaeurooplane süsteemi üle.

Lendu ootav seltskond on üsna kirju, igas vanuses ja igat sorti, isegi oranzhis ürbis ja sandaalides buda munk siia ära eksinud. Noori palju pole, neil praegu kooliaeg. Novembri lõpp detsembri algus on minule alati meeldinud, sest palju soodsaid momente langeb kokku. Reisud suht odavad, hotellid veel tühjavõitu, rahvast vähe, ilm juba parasjagu jahe, et tahaks suvist sooja aga mitte piisavalt külm, et saaks suusamäele (täna küll olla hea sahmakas maha sadanud). Kariibis ja Kesk-Ameerikas vihmaperiood just lõppenud, loodus veel lopsakslt roheline aga ilmad juba päikselised ja ilusad, mitte enam suviselt väljakannatamatult palavad.

Kui kedagi huvitab siis pakkimisega tegelesin mina, tütar pani vaid oma personaalsed asjad kokku. Seekord reisusihiks jälle Kuuba. Googeldasin parimaid snorkeldamispaikasid, mis võimalikult hotelli lähedal. Eelmise aasta hotell avati alles detsembri keskel, ju liiga vähe külastajaid, ei tasu ära. Selle aasta asukoht Havanna lähedal, umbes 70 km idapoole ranniku ääres, just võikese korallrahu vastas. Ujuda sinna hotelli rannast 170 meetrit. Võtsime "teemantpakendi" mida eelnevad hotellikülastajad soovitasid, pidavat andma mõningaid eeliseid võrreldes tavakodanikega. Aga nüüd hakatakse kutsuma lennukile, eks annan teada kuidas läheb kui ikka lubatud netiühendus funksib.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!