| Hapupiim moosiga ei paista müsli ja banaani, mango lõikude alt välja. |
Tegelikult oli kõik eelnev sissejuhatus, sest tahtsin kirjutada hommikusöögiga seotud muutusest. Kurtsin kaasale, et siin pole head müslit saada, kus piisavalt puuvilju ja pähkleid sees. Tema küsis aga miks sa ise ei tee. Saab siis ise teha??? Muidugi, väga lihtne ja saad kasutada just seda, mis sulle meeldib. Ahjus kaerahelveste küpsetamise juures tuli ta mulle appi, no ok, tegelt ise küpsetas ja mina vaatasin pealt. Helbed ja paar peotäit igasugu muude seemnete segu pannile, oliiviõliga veidi segada, mett peale ja ahju. Paarikümne minuti ja kolme-nelja segamisega kenad pruunikad ja küpsed.
Pähkleid ja mandleid hakkisin ise, lisaks lõikasin ka kuivatatud aprikoose ja viigimarju tükkideks, peotäis rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid kaussi. Viimase ja väga olulise koostisosana lisasin ohtralt riivitud magusat kookospähklit. Välja nägi hea ja maitstes samuti, edaspidi hakkangi ise tegema, eks eksperimenteerimise käigus saab lisada igasugu muid kuivatatud puuviljade tükke, valikut siin juba on. Hinna poolest on omatehtu (kokkusegatu) ilmselt kallimgi aga maitse poolest saad just sellise mis meeldib. Kõige peale lisan lõikudena värskeid puuvilju, mille hulgas alati banaanid, ülejäänud sõltuvad hooajast ja sellest, mis parasjagu käepärast.
Jogurti või piima asemel otsustasin katsetada äkitselt päheturgatanud ideega. Võtsin hapupiima ja segasin sinna paar lusikat moosi sisse. Ma ei saa aru kuidas enne selle peale pole tulnud - uskumatult hea, just paras hapu ja magusa tasakaal. Mõelda vaid kui palju muid põnevaid roogasid võiks käepärast olevatest toiduainetest omal käel kokku segada.
Mis on teie hommikusöögiks, on see suht kindel või pidevalt vahelduv, on maitse aja jooksul muutunud?
Võileivad või omlett, juba pikemat aega. Väga harva tekib soov pudru järele, siis kindlasti soolane, juustu ja seemnetega.
ReplyDeleteKas tead, et jogurtit on ka päris lihtne ise teha?
Lisa peekon ja klassikaline briti breakfast🍳🥓
DeleteJogurtit kunagi proovisime teha, aga ei tulnud välja, pigem sihuke müre/mõrkjas nagu tilgastanud piim. Kas polnud bakterid või siis tehnoloogia õige.
Ma vaatasin RSS-lugerist pisikese pildi pealt, et briti stiilis vorst ja kartul hommikusöögiks - klõpsasin lahti ja ennäe, banaan! Aga eks mõni riik olegi banaani- teine kartulivabariik, süüa ja hommikusöögiks kõlbavad mõlemad!
ReplyDeleteUmbes vanuses 15-40 ei söönudki hommikust. Kohv ja kõik, ei olnud isu. Praegu ka pole isu hommikuti, aga tervise pärast on jälle menüüs. Pikalt sama asja ei kannata, nädalake vahvleid, nädalake smuutit, siis võiku, siis jogurt, siis lihtsalt puuvili… ei ole lihtsalt isu. Enne 15ndat olin pudru peal, ema tegi hommikuti. Ega mulle vist siis ka väga see hommikune söömine istunud, sest umbes 12-13sena sain emalt loa, et kui 15 saan, teen ja söön hommikul, mis tahan. Ju ta lootis, et ma unustan, aga 15nda sünnipäeva hommikune tort jäi piiiiikaks ajaks viimaseks hommikusöögiks.
Noorest peast polnud mul ka hommikul isu, alati oli jube kiire, et kooli mitte hiljaks jääda. Alles täiskasvanuna hakkasin nautima. Nüüdseks kujunenud lemmiksöögikorraks, aga mu hommikusöök on hiline, alles 11 paiku kui jooksmast tulnud ja dushi all käidud.
Deletemul totaalselt vaheldub, sest hommikul (kui see ülepea mingi korralik hommik on) pole mul nagunii isu ja siis tuleb süüa esimest asja, mille vastu midagi isulaadset tekib.
ReplyDeletetäna oli selleks rukkileib meega.
mulle ka enamik poemüslisid ei maitse, ühtlasi olen ma laisk, mis tähendab, et kõige müslilaadsem toit on mul mingi hapupiimaline, millele segan näiteks rosinaid sisse. Kui isu on (ja kodus on seemneid), poetan mingeid seemneid ka. Aeg-ajalt tuleb mingi hoog, mis sunnib sinna ka kaerahelbeid panema - lähevad lihtsalt niisama, ilma röstimata.
kusjuures vahel käib veel eriti veider hoog peal, kus ei tahagi seda hapupiima, vaid leotan kaerahelbeid natuke aega lihtsalt veega ja siis panen võib-olla mingit kuivatatud ja/või värsket puuvilja või pähkleid/seemneid või moosi/mett ka. Vahel tundub see vee ja kaera kombinatsioon lihtsalt täiesti sõltuvusttekitav.
Siis ka isetehtud müsli, ainult igakord isesugune. Ma olen jälle nii laisk, et iga kord ei viitsiks segada, parem ühe korraga paari nädala jagu valmis, siis hea mugav hommikul võtta.
Deletema ei rösti, selles on kõige suurem vahe. Ma ise näen asja nii, et laiskuse järgmine tase oleks juba see, kui ma enam ei segakski, kallaks otse pakist kaerahelbeid suhu ja jooks vett peale.
Deleteeriti ökomüsli on see, kui A. on jätnud lõikelaua puru täis ja mina kummutan selle oma hapupiimakaussi!
Delete:D täitsa töötlemata on kaerahelbed mulle liiga maitsetud, aga puru olen ka ise nahka pannud või äärmisel juhul koera kaussi kallanud. Kuts vahel saab selle või teise nõu nina alla puhtaks lakkumiseks kui kaasa ei näe, no mul hulka lihtsam pesta pärast :P Kõik imestavad, miks loom mind kõige paremaks sõbraks peab :D
DeleteMul varieerub. On perioode, kus esimene söömine on alles lõunal, ca 12-12:30 ajal, hommikuks vaid must kohv.
ReplyDeletePraegu on tööstress laes ja söön rohkem. Nii kui kuskil mingit söögiasja näen, söön kohe ära.
Hommikust siiski söön alles pärast seda, kui võimlemas käidud, sest seal on paha täis kõhuga painutada.
Täna sõin veega tehtud kaerahelbeputru mandlivõi ja vahtrasiirupiga. Vahel söön miskeid riisihelbeid, st hommikusöögihelbed, mis on kõige vähema suhkruga (muidu on jube magusad) keefiriga.
Kui viitsin ja on aega (st ei pea kohe koosolekule tõttama), siis praen omale pannil kaks muna ja söön röstitud leivaga.
Kui kontorisse lähen, siis on hommikusöök mul kaerapiimaga cappuccino ja tavaline croissant, mille hingan enamasti esimese koosoleku ajal endale sisse.
akadeemik olen. Ma ei tea, miks kommentaar anonüümsena enne ilmus.
DeleteSul tõepoolest väga varieeruv, igav juba ei hakka. Sama mul, füüsilist pingutust ei saa täis kõhuga teha.
DeleteKUI ma söön hommikust, siis praemuna, omlett või võileib. Aga enamasti ei söö. Kaks tassi kohvi kaerapiimaga + suhkruvaba küpsis. Esimene söögikord on lõunapaiku.
ReplyDeletePraemuna, peekon, röstleib, salat, ... hommikusöögiks tavaliselt puhkusel hotellides, kodus väga harva.
Delete