Monday, October 2, 2023

Aktiivne nädalavahetus

Edukate madalad kortermajad jahisadamas
Viimane oktoobrikuu päev anti meile vabaks seoses pärismaalaste tagakiusamisega. Eks kolonistid on alati põlisrahvustesse üleolevalt suhtunud aga seda tunnistatakse vaid vähestes riikides. Tähistasin taevast slle kukkunud vaba päeva sportlikult. 

Peale hommikujooksu istusin ratta selga ja sõitsin järve äärde ning sealt pea kesklinnani välja. Kolmkümmend kilti tuli kokku. Linnas kai peal istudes ja rikkurite elamist kõõritades libistasin ühe Tequila Sunrise, teinekord küll ei taha. Kui esimene lonks oli ok siis ülejäänud liiga magusad. Kraade samas oli joogil piisavalt, et ratturi silmad särama panna.

Pühapäeval jooksin 7K esimest korda uute tossudega, nagu eelmises postituses mainitud - igati mugavad aga ei miskit erilist. Lõuna ajal jalutuskäik järve äärde 5K. Koerte jalutused ja niisama ringi lonkimine andsid kokku 28161 sammu.

Kormorani lend ja istuv part
Tänaseks, ehk siis 2. oktoobriks esmaspäevaks lubas niiskusindeksiga 30 soojakraadi. Esimene mõte oli koerad kaasa haarata ja Awenda randa sõita. Paraku oli nii hea uni, et magasin täiega sisse, ärkasin alles 10 ajal, ilmselgelt liiga hilja kahetunnist sõitu ette võtta. Ilm oligi palav ja niiske, ei hakanud jooksma minema. Uurisin kaasa käest kas too tahaks kanuuga järvele minna, naisuke pidas liig kuumaks olemist. Vee peal peaks veits lahedam olema aga mine sa tea. Otsustasin süsta võtta ja Ontario järve peal veidi sõuda. Tuult lubas 5-10 km/h lõunast mis tähendab lainet aga muus mõttes soodsat tuulesuunda, ajab ranna poole tagasi mitte üle järve USA'sse.
Musta kärbse leotis
Purjekas ja CN Tower
Joogiks haarasin poest 4-packi Musta Kärbse leotist - jõhvikakokteil. Selgus, et senistest parim valik vee peale minekuks. Kergelt mulli sisaldav ja 7 protsendine on just parajalt tugev ajamaks janu ära ja mitte tekitamaks uut. Igaks juhuks oli kaasas termostops vee ja jäätükkidega kui peaks kole kuumaks minema, seda vaja ei läinudki. Jook oli suht suure suuga plastpudelites, mis lahendas ka ladusalt vee peal enda kergendamise probleemi.

Toronto panoraam saare tagant pildistatuna
Jõe suudmest välja saades võtsin suuna otse üle lahe kauguses paistva Toronto saare suunas. Laine ja tuul vastu, aga eriti ei seganud, vähemalt tagasitulles loodetavasti tagant. Veits alla kaheksa kildi saare lõunatipuni. Randa eriti ei kiskunud, tegu nimelt sellise kohaga kus mehed nudismi ja põõsaste varjus ka muid tegevusi harrastavad. Päris seaduslik pole kuid linnavõimud ei julge vahele segada.

Siia oli hulgaliselt mootorpaate ja jahte kokku kogunenud, rand rahvast lausa täis. Eks inimesed võtsid suvelõpult viimast, paari päeva pärast pidi jahedaks keerama ja vaevalt see aasta enam soojaks läheb. Ebamugavust tekitasid mootorpaatidega kihutajad, mõnel võimsamal ikka päris suur laine, kippus lausa murdma. Teised jälle igati sõbralikud, võtsid hoo maha, lehvitasid ja pakkusid jooke. Täitsa karnevali meeleolu.

Distantsitunnetus: Tagasi 7 km vaja sinna jõuda kus pilvelõhkujad süsta nina kohal

Sama koht mobla Zoomiga

Sõudsin kesklinna poole, et teha mõned pildid vee pealt sellest rajoonist kus edukad inimesed elavad. Lukskorterimajad järve ääres otse jahisadama taga. Paar tüüpi jalutaski kaid pidi oma skuutrite juurde ja paarutas järve peale, hea et mind ikka märkasid. Tagasitee jõe suudmesse jälle otse üle lahe, pilvelõhkujad ja sild paistsid õige kaugel olevat. Trajektoori võtsin kaldale lähemalt. Kokku tuli 17 kilomeetrit nelja tunni ja paari minutiga. 4km/h kiirus matkasüstaga on jõukohane ka vastu ja päri lainetuse ja tuule kombinatsiooniga.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!