Thursday, October 26, 2023

Sügis käes, pole talvgi kaugel.

Meil siis lõpuks kah esimene öökülm üle käinud. Tuli teine ootamatult nagu ikka, ähvardavast härmatisest kuulsin alles tööle sõites raadiost. Õhtul koju jõudes läksin korjasin taskulambi valguses tomatid ära, eelnevast kogemusest tean, et ka kerge miinus tapab nii tomati taimed kui otsa jäänud tomatid. Sain kolm kastitäit punaseid, kollaseid, rohelisi ja igat varjundit vahepealseid. 
Suusakepp tomateid toetamas⛷️


Nüüd pole muud kui tuleb täie hooga jätkata senist praktikat - iga päev pool liitrit tomatisalatit musta leivaga hinge alla panna. Teise saagi vaarikaid oli päris mugavalt tulnud, enamus kahjuks enne lume tulekut punaseks ei jõua minna. Valmissaanutest jagub siiski hommikukrõbinaid kaunistama ja maitsestama.

Lehed see aasta eriti värvikirevat vaatepilti ei paku, sest sügis suht kuiv olnud ja värvimuutust esilekutsuvat külma pole seni siinkandis olnud. Enamasti lihtsalt kuivavad ära ja pudenevad vähehaaval maha. Koertega nädalavahetusel pargis jalutades õnnestus siiski mõned ilusad vahtrad pildile jäädvustada. Tööl lõunavaheajal järve ääres hulkudes pildistasin ka, paraku ei viitsi fototöötlusega tegeleda, et värve ägedamaks keerata.

Nagu ikka kontinentaalse kliimaga keeras peale öökülma soojaks, viimased kolm päeva öösel 15 kraadi päeval nõks üle 20 ja niiske. Eile jooksmast tulles lasin end aias voolikuga üle, kardetavasti jääb viimaseks korraks sel aastal. Samas pidavat mitmed inimesed karastamise mõttes aasta läbi külma dushi all käima või lausa välitingimustes ujuma. Koduselt võiks ju proovida aias end aastaringselt voolikuga kasta ... nats liiga ekstreemne🥶 minu jaoks, jätame esialgu plaanist välja.

Talve tulekust andis kõige kindlamini märku postkasti saabunud suusamäe hooajapilet. Kohaliku kuurorti ostis USA suurfirma ära, pilet saadeti ameerikast Colorado osariigist rahvusvahelise postiga. Muidu suva aga monopoli tingimustes võivad saadanad hakata hindu tõstma, et ameerika tasemele viia. Seni veel supersoodne, alla 200 euri eest võid terve hooaja sõita nii palju kui süda lustib või ise viitsid end mäele vedada.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!