Wednesday, November 8, 2023

Aktiivne nädalavahetus.

Kuldne katanaiskond koos treeneriga
Laupäeval karate turniir, kus käisin noorema tütre esinemist vaatamas. Ta käib momendil ainsana meie perest aktiivselt trennis. Koos vanema plikaga võtsime pausi kui koroona algas ja pole ikka veel tagasi läinud ehkki see mõte kuklas tiksub. Kiki on nüüd juba neljanda dani must vöö, võitis võistlustel kõik, millest osa võttis:  vabavõitluse, kata ja meeskondliku kata. Ehkki võistlejaid väga palju ei olnud on areng siiski  silmnähtav. Löögid kiired ja hästi fikseeritud, kõrged jalalöögid lõdvalt pingutuseta, painduvust on kenasti säilitada suutnud.

Pühapäeva öösel käisin tööl, hommikul seitsmeks koju ja kohe magama. Üheteist ajal ärkasin täitsa värskena. Ilm novembri kohta suht soe, +12C kerge vihm. Ajasin lühkarid jalga, õhukese fleece särgi peale ja läksin jooksma. Jalgades nii hea tunne, et siirdusin tavapärase 7K asemel pikemale jõekese ääres pargis kulgevale 11km ringile. Kilomeetrite vaheajad head, kukkus juba teist korda 10K kõigi aegade kolmas tulemus, seekord ajaga 46:32.

Eile naljakas vahejuhtum hommikujooksu ajal. Orav silkas üle tee mind märkamata, kokkupõrget ei suutnud ära hoida. Jõudsin röögatada "kuradi idikas" enne kui loom peaga vastu mu paremat pahkluud põrutas ja esimese hooga säärt pidi ülespoole pürgis. Viibutasin ehmunult jalga, elukas mõistis viga, lasi lahti ja lendas uhke kaarega eemale murule. Nii nad auto alla jäävad, palju ei puudunud, et oleks loomakese lömaks astunud.

Täna öösel esimesed tõsisemad külmakraadid. Hommikul pudenesid lehed puudelt lausa lehesajuna. Eriti ilmekas vahtra ja Biloba puu, mille alla kollakasoranzh või kollakasroheline vaip tekkinud. Kutsadel meeldib hullult lehehunnikutes nuuskida ja neid märgistada. See aasta andis linn teada, et enam lehti ära ei veeta. Mitmel pole kohale jõudnud, ikka suured hunnikud tee äärde riisunud. Mina teen nagu ikka, osa lähevad komposti, osa tomatimaale ja osast käin muruniitjaga üle - hea väetis, kevadeks pole lõhnagi järgi. Mingi portsu kergeid ja kuivasid hoian viigipuu katmiseks.

2 comments:

  1. No mida Sa tormad nagu peata kana oravate rajal! Inimeseloom selline :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks orav mõtles, et kuradi idikas selline :D

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!